Objavljene su pjesme za Doru, Hrvati nisu baš zadovoljni: ‘Iritantno; Ništa posebno; Do pola već smorila…’

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvati baš i nisu oduševljeni izabranim pjesmama za Doru

Na Drugom programu Hrvatskog radija pustili su pjesme koje se ove godine natječu na hrvatskom izboru za pjesmu za Eurosong, Doru, piše Net.hr.

Alen Đuras, koji je otvorio emisiju, rekao je da se i ranije htio prijaviti na Doru, a sada se natječe s pjesmom ‘A Tamburitza Lullaby’. “Krećemo jako… s uspavankom”, “Alen ipak na engleskom”, “Nije ovo loše, ima potencijala za scenski nastup”, “Još jedna dosada”, komentirali su korisnici društvenih mreža Alenovu pjesmu.

‘Let 3 rastura’

Let 3 je predstavio pjesmu Babaroga. “Let 3 rastura”, “Vrištim i nije mi dobro”, “Bolje od Mame ŠČ!”, “Babaroga divlja i napada”, “Mislim da Let 3 sigurno ne šaljemo ove godine”, “Babaroga je previse avangardna. Nismo spremni”, “Raspašoj”, “Sada znamo da Let 3 ne pobjeđuje”, “Povratak na sigurnu zonu hibridnog hausa kakav su već radili dio 2000-ih. Puno koherentnije od onog šč bućkuriša, zabavan lakrdijaški spoj njima prokušanih elemenata uz čvrstu pop konstrukciju. Opet smo bili u pravu kad smo rekli da je ona priča o prijavi samo marketing”, glasila su mišljenja o Letu 3.

Mnogi građani su otkrili da im se ne sviđa pjesma ‘Baby Baby’ od pjevačice Noelle. “Iritantno”, “Ništa posebno”, “Noelle je čak ok, ali ništa više od toga”, “Noelle do pola već smorila”, bili su neki od komentara. Boris Štok pjevao je baladu ‘Can We Talk’. “Štok mi je super, zanimljive strofe, pamtljiv refren”, “Ajde nije tako ni loše”, “Ove godine bar ima refren”, komentiralo se.

Natalie Balmix je predstavila pjesmu ‘Dijamanti’. “Kako sam znala da će rimovati dijamante i brilijante”, “Ipak nije nešto”, “Natalija flop”, “Pjesma ima ok, ali programski refren, ostalo je ok, a za mlađu publiku koja još nije čula Elenu Kitić vjerojatno i primamljivo”, smatraju građani.

Pavel i Marcela oduševili

Pavel se natječe s pjesmom ‘Do mjeseca’ na kojoj su radili godinama. “Klasični Pavel, lijepo, opuštajuće. Volimo prizvuk ABBA-e, da barem sve pjesme imaju nešto slično, ipak se bore da odu u Švedsku”, “Oduševljen sam Pavelom”, napisali su neki.

Marcela je predstavila svoju pjesmu ‘Gasoline’. “Razvalit će uživo”, “Za sada najbolje što sam čuo”, “Meni je Marcela super, vuče na Loreen s glasom i tim ukrasima dok pjeva. Očekivao sam jači refren, ali valjda to uživo bude malo bolje”, glasili su neki komentari.

Erna sudjeluje s pjesmom ‘How Do You Love’. “Ovo je za The Voice, a ne za Doru”, “Imam osjećaj da bi pjesma trebala biti brža, ovako je previše monotona i dosadna”, “Najdosadniji (i najdulji) uvodni monolog u gadnoj konkurenciji. Ok, pjesma: zabavna bas linija, solidna konstrukcija, preveliko stilsko oslanjanje na pop rokerice 90-ih uz premalo zabavnih glazbenih rješenja – generalno puno bolje od pjesama koje smo dosad čuli od nje, ali utopit će se u prosjeku za sve osim za one koji još uvijek imitiraju sviranje gitare dok slušaju glazbu”, komentirali su.

Vinko Ćemeraš je predstavio pjesmu ‘Lying Eyes’, a Lana Mandarić pjesmu ‘More’, dok je James Night predstavio pjesmu ‘Nebo plače’. “Lana odvalila sve numerom i vajbom”, “James kao Lady Gaga”, “Jamesa ću definitivno slušati, ali nije za Eurosong”, napisali su neki.

‘Najdosadnija pjesma ikad’

Saša Lozar je za pjesmu ‘Ne plačem zbog nje’ rekao da je najteža koju je ikad snimio, ali obožavatelji Dore i Eurosonga nisu oduševljeni: “Najdosadnija pjesma dosad.”

Barbara Munjas se predstavila s pjesmom ‘Nepobjediva’. “Barbara identična kao lani”, “Slabija je nego lani”, “Tipična Barbarina pjesma, ovo će se puno oslanjat na scenski nastup a znamo da joj taj dio baš i ne ide”, komentirali su neki. Poslije nje je bila pjesma Lare Demarin pod nazivom ‘Ne vjerujem ti’, a The Splittersi su se predstavili s pjesmom ‘Otkad te sanjam’. “Što je ovo Splitters: Vice Vukov meets Simfonijski orkestar meets Bryan Adams meets Vatra”, napisali su neki na Forumu.

Publici se svidio Misha

Misha je za pjesmu ‘One Day’ dobio dobre reakcije, dok pjesma ‘Pametnom dosta’ od grupe ET nije zadovoljila korisnike društvenih mreža. “Legendarni Ćulibrk posljednji je mohikanac iskonskog hrvatskog dens popa, a generalno poštujemo što se nije odmakao od svoje dobitne formule već 20 godina. Ova pjesma ima sadržajne rupe, nedopustivo lošu melodijsku drugu polovicu refrena, stravično bezidejan brejk i jednostavno nije dosegla standarde zanimljivog”, napisao je jedan korisnik.

Predstavila se unuka Arsena Dedića

Lu Dedić se predstavila s pjesmom ‘Plavi leptir’. “Jako mi se sviđa ova classy balada”, “Opa, Lu Dedić je novi favorit”, “Lu je jedina pamtljiva”, glasili su zadovoljni komentari.

Grupa Vatra je predstavila pjesmu ‘Slatke suze, gorka ljubav’. “Opet si me sje sje sjevernim morima pustila… humor level dođi na morski greben tamo ću da te jednom…”, napisao je korisnik kojem se riječi pjesme nisu svidjele.

Nakon njih predstavila se i Stefany Žužić s pjesmom ‘Sretnih dana dat’ će Bog’.

Eugen je predstavio pjesmu ‘Tišine prilično’ i svidio se publici. “Solidan komad muškog popa za mejnstrim publiku koja se usputno zanima za glazbu dok čisti stan i sl., dobar i radiofoničan (iako generičan) vokal, očekivano uspješan aranžman – autorski iznenađujuće dobro u odnosu na ono što smo očekivali, rekli bismo na prvu da je ovo otprilike na razini moli za nas, možda i malo bolje”, glasio je jedan komentar.

Mario Battifiaca i Robert Ferlin su se predstavili s pjesmom ‘Vodu piti, trizan biti’ i svidjeli se publici.

‘Najlošija Dora u povijesti’

Komentari na izbor HRT-a za ovogodišnju Doru su vrlo loši: “Ovo je najlošija Dora u povijesti.”

Damir Kedžo ponovno sudjeluje na Dori s pjesmom ‘Voljena ženo’. “Ova pjesma je dokaz da Pecotić jednostavno ima nepresušan bunar muževnih simp pjesama za kojima očigledno svi vapimo jer je lik jedan od najemitiranijih autora. Da se razumijemo: Kedžo je izuzetan vokalist koji svojim sposobnim grlom može progutat svaku predugu i prenategnutu muževnu konstrukcija koju mu baciš u usta, ali ovo ponavljanje generičnih gluposti prevršilo je svaku mjeru”, komentirala je jedna osoba.

Zsa Zsa je odustala od Dore, a umjesto nje će nastupiti Baby Lasagna s pjesmom ‘Rim Tim Tagi Dim’. “Zašto je ovo završilo u rezervama?”, “Lazanja najbolji”, “Ovo je baš dobro. Oni su ovo ostavili u rezervi”, pisali su mnogi.

Pjesme za hrvatski izbor za pjesmu za Eurosong je odabrao stručni žiri koji čine Željko Mesar (predsjednik žirija), Igor Geržina (glazbeni producent u RJ Glazba HRT-a), Dražen Miočić (urednik programskog kanala HTV 4), Robert Urlić (urednik u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija), Tomislav Krizmanić (predsjednik OGAE Hrvatska) i Ema Gross (glazbena urednica u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija).

Zsa Zsa je odustala od natjecanja dan prije objave pjesama. Umjesto nje se natječe Baby Lasagna s pjesmom ‘Rim tim tagi dim’, piše Net.hr.

Popis svih izvođača

Alen Đuras – A Tamburitza Lullaby
Let 3 – Babaroga
Noelle – Baby Baby
Boris Štok – Can We Talk
Natalie Balmix – Dijamanti
Pavel – Do mjeseca
Marcela – Gasoline
Erna – How Do You Love
Vinko – Lying Eyes
Lana Mandarić – More
James Night – Nebo plače
Saša Lozar – Ne plačem zbog nje
Barbara Munjas – Nepobjediva
Lara Demarin – Ne vjerujem ti
The Splitters – Od kad te sanjam
Misha – One Day
ET – Pametnom dosta
Lu Dedić – Plavi leptir
Vatra – Slatke suze, gorka ljubav
Stefany Žužić – Sretnih dana dat’ će Bog
Eugen – Tišine
Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin – Vodu piti trizan biti
Damir Kedžo – Voljena ženo
Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari