U UTORAK

„OH LA LA“; Gradsko kazalište lutaka Rijeka po prvi puta izvodi predstavu u Dječjoj kući

U utorak, 11. svibnja u 18:00 sati Gradsko kazalište lutaka Rijeka po prvi puta izvodi predstavu u Dječjoj kući, svom drugom domu, i to predstavu „Oh la la“ autora Bernarda Friota i Hervéa Tulleta te redateljice Mateje Bizjak Petit.

„Oh la la“ je za uzrast 3+, a u dvorani Dječje kuće izvodit će se u utorak, 11. svibnja u 18:00 sati te u srijedu, 12. svibnja u 18:00 sati i četvrtak, 13. svibnja u 18:00 sati.

Ulaznice se mogu kupiti putem portala Moje karte ili rezervirati na mail blagajna.gklri@gmail.com te kupiti na blagajni Kazališta (Blaža Polića 3).

Igra riječi, boje i ritma „Oh la la“ koprodukcijska je predstava Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Dječje kuće umjetnosti, Ljubljana (Slovenija) i Kolektiva Ma-Théâ Centra za dječju kreativnost, Tinqueux (Francuska) te sastavni dio projekta Rijeka2020 – Europska prijestolnica kulture.

„Oh la la” je predstava iznikla na poeziji, nježnoj, sjajnoj, ponekad ironičnoj, ali dubokoj, radosnoj, osjećajnoj. To je predstava koja nam omogućava da steknemo dojam „što je na umu” maloj i ono malo starijoj djeci. U svojoj suštini polazi od ideje koja je istovremeno vrlo jednostavna i vrlo složena: sva djeca na svijetu su ista. Unatoč razlikama i kulturama, običajima i jezicima, svima im je zajedničko jedno što ih spaja: igra. Sva se djeca vole igrati bez obzira na svoj identitet i podrijetlo. Bernard Friot i Hervé Tullet, obojica vrlo poznati umjetnici, zastupaju ideju da je igra ključna za razvoj djece, u čemu je mašta presudan element. A kazalište lutaka savršeno je mjesto za igru!

Uz autore Bernarda Friota i Hervéa Tulleta, koji je zaslužan i za likovno oblikovanje predstave, te redateljicu Mateju Bizjak Petit, koja je i dramaturginja ove predstave te jedna od prevoditeljica, autorsku ekipu predstave čine i prevoditeljice Maša Jazbec i Ksenija Mravlja, asistent redateljice i dramaturginje Anže Virant, scenografkinja i autorica lutaka Véronique Canevet, skladatelj Damien Félix i suradnica za scenski pokret Barbara Kanjc, dok su za oblikovanje svjetla zaslužni Mateja Bizjak Petit i Sanjin Seršić.
Hrvatsku verziju predstave izvodi sjajna Petra Šarac.

U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, u zgradi na adresi Blaže Polića, za građanstvo je u tjednu od 10. do 16. svibnja 2021. predstava Tri prašćića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari