HVALJEDNA PREDSTAVA

Predstava „I je i nije“ s Jelenom Miholjević i Liviom Badurinom u HKD-u 22.1.

Hrvatski kulturni dom na Sušaku u ponedjeljak 22.1. u 20 sati ugošćuje hvaljenu predstavu „I je i nije“ autorice i koreografkinje Ksenije Zec, s Jelenom Miholjević i Liviom Badurinom u glavnim ulogama. Predstava je zajednički projekt umjetničke organizacije de facto i Teatra Exit.

Osjećate se usamljeno, napušteno i tjeskobno u intimi vlastitog doma? U mislima ste na nekom ugodnijem mjestu, puno primjerenijem i skrojenom po vašoj mjeri? Jednako tako osjećaju se i lica u novoj predstavi Teatra Exit i de facta, koja pokušavaju sumornu svakodnevicu nadograditi vlastitom zaigranošću. Je li za takav obrat potrebno i otputovati iz samoće vlastitog doma?

Predstava tematizira odnos subjektivne usamljenosti dvoje ljudi te kreativnosti u obliku infantilne mašte, koja im pomaže osvijestiti vlastitu nesigurnost i spoznati svoje stvarne emocionalne potrebe.

Istraživački proces na tragu je  zahtjevne i intrigantne tehnike klaunerije te je proizašao iz potrebe da se u predstavi razotkriju i fiksiraju frustrirajući stereotipi mehanizirane svakodnevnice, koji otežavaju puno emocionalno sazrijevanje – i funkcioniranje – zdravih, odraslih osoba. Klaunerija je regresivna tehnika, upućuje nas da svijet gledamo očima djeteta i tako ublažava i čini podnošljivom našu spoznaju frustrirajućih i često okrutnih odnosa s kojima se svakodnevno suočavamo. Upravo suodnos između usamljenosti i njene stalne pratilje – kreativne mašte, te uznemirujućih stanja koja taj suodnos proizvodi, otvaraju prostor za stvarne, a zapravo „izmaštane“, situacije koje nam pružaju mogućnost, ali samo mogućnost, za ulazak u komunikaciju  s drugim ljudima.

Ulaznice po cijeni od €10 moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu i Foto Reviji uz naknadu od dodatnih €0,85 za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.

Umirovljenici i studenti imaju pravo na 50% popusta na ulaznice, isključivo na blagajni HKD-a, a članovi HKD kluba na 20% popusta na svim prodajnim mjestima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari