JERRY RICKS BLUES FESTIVAL

Sjajni blues glazbenici rasplesali prepunu malu scenu opatijske Ljetne pozornice

Charlie And The Superbad News i  Tree For The Stars oduševili opatijsku publiku

Kada ti ispred bine plešu i stari i mladi znači da si napravio sjajan posao, a upravo je to pošlo za rukom talijanskom bandu Charlie And The Superbad News (The James Brown Project) koji su u srijedu navečer uspjeli rasplesati Malu ljetnu pozornicu. Svevremenski hitova Jamesa Browna uz nekoliko blues standarda sjajno su legli publici koja je gotovo do posljednje stolice, ali i mjesta na zidićima ispunila malu scenu i pritom napravila vrhunsku atmosferu.  

Sjajan band, odličan pjevač i showman tijekom dva sata svirke pokazali su kako se baštini naslijeđe kuma funka. No, uz funk guštalo se i punkokrvnom bluesu uz domaće snage iz benda Tree For The Stars.  Michael Landau, Josh Smith, Steve Lukather i John Mayer našli su se na repertoaru premijernog nastupa sjajniih glazbenika predvođenih bubnjarem Edijem Lazarićem jr., basistom Vedranom Ružićem i gitaristima Filipom Roginom i Brunom Krnetićem.

Blues karavana u četvrtak stiže u Matulje

U iščekivanju velike završnice u Kastvu koja je na rasporedu 29. i 30. srpnja, blues karavana večeras stiže u Matulje. Predivni austrougarski Štacion uz podršku HŽ infrastrukture ugostit će ‘Sir’ Oliver Mally duo i Jumping Matt & His Combo. 

Završnica ovogodišnjeg festivala u petak i subotu u Kastvu

Sama završnica ovogodišnjeg festivala održat će se na mjestu gdje je i sve počelo odnosno u Kastvu.

Ovdje svakako treba izdvojiti nastup Johnnyja Rawlsa, bluesmana iz Mississippija čija karijera se proteže na preko 50 godina, a dobitnik je svih najprestižnijih nagrada u svijetu bluesa.

Tu je i Kyla Brox Band predvođen fantastičnom pjevačicom Kylom Brox za koju engleski tisak piše da spada među najbolje što Velika Britanija trenutno može ponuditi u tom fahu. Sekou Kouyate je posebna priča – radi se o jednom od najvećih afričkih instrumentalista, afričkom Jimiju Hendrixu, i istinskoj zvijezdi svjetske world – music scene čija je glazba duboko ukorijenjena u afričku tradicijsku glazbu koju Sekou fuzionira s bluesom, funkom, soulom pa čak i klasičnom glazbom.

Talijanski duo Lovesick Duo primjer je kako je moguće napraviti karijeru i u pandemijskim uvjetima. Oni su se svojim Americana glazbenim izričajem probili objavivši veliki broj kućnih video uradaka koji su se poput požara raširili internetom i priskrbili im zavidan broj nastupa diljem Europe.

Naredna tri  dana rezervirajte za Jerry Ricks Blues Festival. Ulaz je slobodan, a vrhunski glazbeni doživljaj zagarantiran!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari