Stotinjak Riječana i drugih građana fotografiralo za ovitke knjiga! Sada imamo izložbu njihovih radova

Foto: Ilustracija (screenshot)

U Narodnoj čitaonici na Korzu sutra se otvara zanimljiva izložba čitateljskih fotoilustracija knjiga

U četvrtak 18. srpnja u 18 sati u Narodnoj čitaonici Gradske knjižnice Rijeka bit će otvorena izložba “Knjiga svaki dan”, nastala kao rezultat istoimenog natječaja Gradske knjižnice i Čitaonice Požega. U natječaju koji je trajao od 1. ožujka do 10. travnja sudjelovalo je 126 autora s ukupno 349 prijavljenih fotografija. Tema natječaja je bila fotoilustracija.

Prema ocjenama prosudbenog povjerenstva u sastavu Damir Hoyka, Marina Vujčić, Alis Marić i Aleksandra Šutalo, prvo mjesto osvojila je Neda Rački iz Zagreba za fotografiju “Povratak Sherlocka Holmesa” / Gary Lovisi, drugo mjesto Đoko Glušica iz Rijeke za fotografiju “Starac i more” / Ernest Hemingway, a treće Aleksandar Gospić iz Zagreba za fotografiju “Bilježnica”/ Nicholas Sparks.

Prema izboru predsjednice prosudbenog povjerenstva Aleksandre Šutalo, za izložbu Fotoilustracija izabrano je pedeset radova raznih autora, a rezultate možete pogledati OVDJE.

Izložbu je moguće razgledati do 2. rujna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari