U Kastvu ovoga ljeta nastupaju S.A.R.S, Nina Badrić, Zoran Predin… uz “brdo” predstava i drugih iznenađenja!

Udruga Kastafsko kulturno leto skoro pa završava pripreme za ovogodišnje 28. izdanje festivala koji je postao nezaobilazna manifestacija „grada na brege“. U nastavku donosimo najavu ovoljetnih događaja.

Svake godine festival privlači sve više gostiju na brojne događaje koji su održavaju na raznim gradskim lokacijama, od mistične Crekvine, pa do skrivenih kutaka u staroj gradskoj jezgri.

Program se još priprema no već se sada zna da započinje u petak, 28. lipnja a traje do kraja kolovoza. Sadržavat će oko 25 raznih programa, od dramskih predstava, koncerata, festivala gitare, dječjih predstava, književnih večeri, pjesničke večeri u Bačvariji, “Dana domaćega zajika”, radionica glume, gitare, pisanja, izložbi, a završit će sa Čansonfestom.

Ljubitelji KKL-a ponovo će imati priliku uživati u ugodnoj atmosferi kastavskih dvorišta, trgova i vrtova, zahvaljujući programu »Ritam dvorišta«. Tu su i partnerski programi ovog festivala, Kastav Blues Festival, Čansonfest i Zdola neba kastafskega.

Od ostalih zanimljivih kulturnih događaja izdvajamo izložbu poznatog hrvatskog slikara Duška Šibla, od koncerata valja istaknuti nastup Nine Badrić, grupe S.A.R.S. i Zorana Predina koji će ujedno predstaviti i svoju knjigu »Glavom kroz zid«.

U sklopu Festivala gitare održat će se radionica sviranja, namijenjena gitaristima svih uzrasta pod mentorstvom Zorana Majstorovića. Poznata operna pjevačica, Sandra Bagarić održat će koncert u crkvi sv. Jelene Križarice, bit će tu i klapskih večeri, a ljubitelji amaterskih lokalnih kazališta doći će na svoje jer su u planu čak tri večeri »domaćeh predstavi«. Posjetitelji će moći pogledati i dvije hit predstave, »Brodolomke« i »Dame biraju«.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari