TRAŽILA SE KARTA VIŠE

Galerija | U prepunom Zajcu, Brajović i Trifunović po drugi put odigrali „Voz” u Rijeci

Proteklog tjedna, nedeljne zimske večeri, plato ispred HNK Ivan pl. Zajc vrvio je od ljudi koji su strpljivo čekali da im srpski glumac Sergej Trifunović otvori vrata kazališta i na taj način označi početak predstave „Voz”, poznate po tome da se za nju godinama traži karta više.

Ovaj redateljski debi Voje Brajovića, u Rijeci je izveden drugi put, a ukupno dvjesto i petnaesti od 2015. godine kada je prvi put odigran u beogradskom Zvezdara teatru.

“Mislim da je tema koju smo igrali zainteresirala ljude i moram da se zahvalim organizaciji, toj želji i realizaciji da mi ovde po drugi put, nakon Festivala malih scena, sada igramo” – rekao je Brajović.

“Voz“ je filozofska drama o dva junaka koji se susreću na železničkoj stanici – profesoru Belom koga tumači Brajović i bivšem zatvoreniku Crnom koga igra Sergej Trifunović.

Između Crnog i Belog vodi se rasprava o smislu i besmislu, mogućnostima i željama, razočaranju i nadi. Predstava ne nudi jednostavne odgovore na pitanja, ona želi potaknuti publiku na razmišljanje o ovim temama.

Predstava je nastala po tekstu Cormaca McCarthya, u režiji Vojislava Brajovića, koji je ideju za režiju dobio nakon odgledanog filma „The Sunset Limited“ po Mc Carthyjevom djelu, kojeg je 2011. godine režirao Tommy Lee Jones, a u kojem su uloge Crnog i Bijelog odigrali Jones i Samuel L. Jackson.

Predstavu „Voz” ljubiteljima kazališta u Rijeci poklonili su Vijeće Srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije i Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari