“UKRAĐENA LIČNOS“ U OPATIJI Smijeh je u valovima preplavljivao veliku dvoranu Centra Gervais!

Foto: Borna Ćuk

„Ukrađena ličnos’“ nakon ljetne stanke vratila je kazalište u Gervais

Izgleda da je publika centra Gervais zadržala svibanjske navike i nakon ljetne stanke nastavlja do posljednjeg mjesta ispunjavati opatijski teatar. Sinoć (petak 8. rujna) je petstotinjak gledatelja nastupu Milana Gutovića u „Ukrađenoj ličnosti“ priuštilo atmosferu sa snimanja američkih sitcoma – smijeh je u valovima preplavljao veliku dvoranu.

Gutović, proslavljeni srpski glumac na pozornici utjelovljuje bezimenog lika, u čijim manirima i jeziku publika prepoznaje lik Srećka Šojića, neponovljivog direktora „preduzeća“ iz „Tesne kože“ i „Bele lađe“.

Bezimeni se u ovoj komediji diktirajući u pero statistu preporuča Europskoj uniji i traži pomoć i preporuke u ambiciji da postane predsjednik Srbije. Diktat koji se pretvara u osamdesetominutni monolog, zapravo je interpretacija specifičnog stanja ruralnog srpskog društva te prijedloga i akcija za njegov napredak. Detekciju problema često je determinirao preširoko pa se suzdržavao i pazio da se ne „raspline“ u nebitno.

Uniji se obraća u drugom licu jednine, kao starom drugu s kojim sklapa ortaklučke poslove, i na humorističan način pokušava „visokociviliziranoj“ europskoj zajednici približiti, u nekim situacijama doslovce i „nadriprevesti“, uzance i običaje malog čovjeka.

Nova kazališna epizoda u Gervaisu stiže u petak, 29. rujna kada u goste Opatijcima dolazi zagrebačko Gradsko kazalište „Komedija“ s „Čistim ludilom“. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima Festivala Opatija i sustavu online prodaje Mojekarte.hr.

Foto: Borna Ćuk (još fotografija na https://www.facebook.com/pressphotoeu/?hc_ref=ARTsUiChlAoAcwVEem5oQnmI1FmGYTkJTcO0BKdqZsjFPKI_ontIC

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari