VELVET FESTIVAL: Ovu srijedu na Kampusu zagrijavanje za Festival uz Radio Rožu i Stephany Stefan

Velvet Festival i Radio Roža ovaj tjedan nam donose popodne ispunjenom glazbom, dobrim vibracijama i vitaminom D, kao i pozadinsku glazbenu kulisu svim studentima koji će se taj dan zateći na Kampusu.

Zagrijavanje će se održati u dvorištu ispred Filozofskog fakulteta i Akademije primijenjenih umjetnosti. Nastup će se održati 5. lipnja s početkom u 13 sati.

Povodom zagrijavanja za četvrto izdanje Velvet Festivala, nastupit će nekoliko izvođača u nešto nekonvencionalnijem izdanju.

Riječka multidisciplinarna umjetnica Stephany Stefan će po prvi put imati live dj set glazbe koja ju je inspirirala za vrijeme stvaranja njezinog debitantskog albuma, a zatim će joj se pridružiti ekipa s Radio Rože i drugi gosti iznenađenja.

Radio Roža je riječki community internet radio nastao iz želje i potrebe za praćenjem nezavisne kulturne scene i raznih kulturnih aktera u Rijeci, promocijom najrazličitijih (underground) žanrova te ljubavi prema gramofonskim pločama. Radio je dom dobio u Omladinskom kulturnom centru Palach gdje su početkom godine njegovi osnivači i suradnici započeli s uređenjem i opremanjem prostora koji će služiti kao radio zajednice, promovirajući razne bendove, izvođače, selektore i druge umjetnike koji djeluju ili gostuju u Rijeci.

Velvet Festival je proslava suvremenog zvuka i kulture koja se održava u živopisnom mediteranskom mjestu Punat na otoku Krku. Festival je u posljednja tri izdanja dokazao da je jedan od najljepših i najkvalitetnijih malih festivala u Hrvatskoj – programski šaren, smješten u intimnoj atmosferi prirode, na svega nekoliko koraka od mora, s elokventnim glazbenim programom, koncept Velveta je jednostavan, ali i jedinstven.

Prvi je alternativni festival hrvatske produkcije koji jednako zastupa instrumentalnu i elektronsku scenu različitih žanrova, što se lijepo može vidjeti ako bacimo oko na nabrojene izvođače: The Mauskovic Dance Band, Svemirko, BEA1991, YGT, BIKINI, DJ Brka, Pepi Jogarde, Softskinson, Asimin Asanof, Porto Morto, Levanael, Pseća plaža, Captain Starlight i drugi.

Na dvije pozornice, uz privatnu plažu, Velvet Festival je smješten na samom moru, a za neposredan doticaj s morskom pjenom organiziran je i svakodnevni boat party.

Ulaznice: Festivalske ulaznice dostupne su online putem sustava Entrio i na svim Entrio prodajnim mjestima: Dallas Music Shop, Dirty Old Shop u Zagrebu. Cijena festivalske ulaznice do 5. srpnja iznosi 119 kuna, dok cijena raste na 150 kuna na ulazu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari