"SLANA VODA"

Film Riječanke Paule Mangano sudjeluje na prestižnom Cannes Film Festivalu

Kratkometražni psihološki triler „Slana voda“ riječke redateljice Paule Mangano sudjeluje na prestižnom Cannes Film Festivalu u sklopu sekcije „Short Film Corner“, čiji je fokus umrežavanje i edukacija

Autori odabranih filmova imaju priliku sudjelovati na panelima, radionicama i diskusijama u francuskom Cannesu, koji  je do kraja tjedna središte filmskog svijeta.  

„Nakon neizvjesnosti i poteškoća koje nam je svima donijela protekla godina, Short Film Corner na Cannesu prilika je kakvu smo mogli samo priželjkivati“, kazali su redateljica Paula Mangano i producent filma David Dešković.

 „Slana voda“ diplomski je film Riječanke, koja je diplomsku razinu studija završila na poznatoj praškoj akademiji FAMU. Iz prijedloga za diplomski rad oformila se i češko-hrvatska koprodukcija mladih filmaša. Film istražuje temu odrastanja i biranja životnog puta, a ideja je priča o čovjeku čiji se običan izlet na moru pretvori u događaj koji će ga obilježiti za cijeli život. Primorski krajolik Istre i Kvarnera poslužio je kao kulisa za snimanje filma u kojem sunce, ljetna vrućina i snaga mora imaju veliki utjecaj nad čovjekom. Glavni likovi su suvremeni mladi ljudi koji se moraju nositi s vlastitim nesigurnostima, osjećajem nepripadnosti, težinom donošenja odluka i preuzimanja odgovornosti za svoja djela. 

TEASER filma možete pogledati OVDJE

Glumačku postavu čine Filip Križan, Katarina Madirazza, Siniša Popović i Maruška Aras. Autentičnost prostora dočarana je zvukom koji u filmu ima vrlo važnu ulogu. Taj prostor i neobičnu atmosferu filma obilježio je filmski soundtrack za koji je zaslužan mladi perkusionist i skladatelj s Krka, Andro Manzoni. Hrvatska premijera filma očekuje se do kraja godine.

Film je ostvaren u suradnji s praškom filmskom akademijom FAMU, udrugom Mokar prst, dok je Poslovni klub PartneRi sufinancirao realizaciju filma.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari