Foo Fightersi razvalili pulsku Arenu, svirali za radnike Uljanika

Foto: Facebook/LiveSvirke.com

Zaradu od namjenski dizajniranih plakata pokloniti će u cijelosti radnicima Uljanika

Legendardni rock sastav Foo Fighters jučer je održao svoj prvi koncert u Hrvatskoj. Bend koji je osnovao bivši bubnjar Nirvane, u pulskoj je areni pred 8000 obožavatelja svirao puna tri sata.

A Pula im je posebno zahvalna zato što će cijelu dobit od prodaje plakata darovati radnicima Uljanika.

Napuniti pulsku arenu za poznate je rokere mačji kašalj. Antički rimski stadion daleko je najmanja lokacija na kojoj sviraju na ovoj turneji.

“Ovdje će dnevno biti između sedam i pol do osam tisuća ljudi. Prvi slijedeći venue na kojem bend svira je 36.000 ako se ne varam pa onda 50, 60 i tako dalje. Dakle ovo je praktički jedna mala intimna svirka”, govori za RTL Danas Sanjin Đukić iz LA agency

Tri sata žestoke svirke publiku su dovela do usijanja. Ali Foo Fightersi nisu škrti ni na novčaniku. Zaradu od namjenski dizajniranih plakata pokloniti će u cijelosti radnicima Uljanika. Sanja I Vedran nisu dvojili pri kupnji.

“Pa zato što zarada ide obiteljima radnika Uljanika pa smo htjeli usput i pomoć, dobro se zabaviti i stvarno pomoći onima kojima to treba” govore nam.

“Meni je iskreno drago što su dečki iz Foo Fightersa prihvatili takvu ideju što je jako lijepo iako ne znaju što se događa kod nas i prvi put su ovdje”, kažu Jan i Sandra koji su bili na koncertu.

Renato je davnih šezdesetih godina iz Uljanika otišao u SAD. Ondje je imao priliku uživo gledati sve legende rock&roll-a. Jedino za čim žali je što je odustao od Woodstocka radi prevelike gužve. Ali Dave-a Grohla nije propustio.

“Vidio sam ga u Madison Square Garden kad je imao humanitarne koncerte s drugim grupama kao Pink Floyd, Rolling Stones, Eric Clapton…”, kaže bivši radnik Uljanika.

Od 900 štampanih plakata samo jučer prije početka koncerta prodano ih je već više od polovine.

“Plakati genijalno izgledaju. Turisti, stranci su oduševljeni i oni su odmah razgrabili tog masu”, rekao je Krešimir Blažević iz Rockmarka.

A putem plakata su i turisti saznali nešto novo o Hrvatskoj.

“Savjetujem vam da, kao što čuvate ovo staro zdanje, sačuvate i vaše blago – brodogradilište”, kaže posjetitelj iz Rumunjske.

Dobrom su prodajom zadovoljni i dizajneri plakata Aleksandar Živanov i Andrea Rosar.

“Baš mi je drago što smo napravili nešto jako važno pogotovo za Pulu ali ne samo za Pulu, baš u tom kontekstu za kulturu”, rekla je Andrea.

Ostatak plakata planut će vjerojatno do večerašnjeg koncerta pa ukoliko želite spojiti ugodno s korisnim zgrabite svoj što prije.
Ivan Dobra

Više u VIDEOPRILOGU: