OSTAT ĆETE BEZ DAHA! U Rijeci Oscarom nagrađen spektakularan film o nevjerojatnom penjaču na liticu El Capitan !

U Art-kino stiže Oscarom nagrađeni dokumentarac “Free solo” koji prati uspon poznatog alpinista Alexa Honnolda na 918 metara visoku liticu El Capitan u kalifornijskom Nacionalnom parka Yosemite

Projekcija filma zakazana je u dvama terminima, u petak 26. travnja u 21 sat i u ponedjeljak 29. travnja u 19 sati.

Trailer za film možete pogledati OVDJE

U režiji supružnika Jimmyja China i Elizabeth Chai Vasarhelyi, alpinista i dokumentarističkog dua iza priznatog filma “Planina Meru” iz 2015. godine vraćamo se na velike nadmorske visine, ovaj put uz poznatog alpinista Alexa Honnolda koji pokušava napraviti nešto što prije njega nije napravio ni jedan penjač: penjati se free solo, odnosno bez užadi i ostale sigurnosne opreme na impozantnu liticu El Capitan.

Nevjerojatno napet i izazovan, “Free” solo je pravi spektakl za veliko platno bilo da se u kadru nalaze veličanstveni prizori ljepote parka Yosemite ili je fokus na penjaču Honnaldu kojeg jedan krivi pokret u ovom zapanjujućem pothvatu može poslati u ništavilo ispod njega.

Na ovogodišnjim je Oscarima “Free solo” osvojio prestižnu nagradu za najbolji dokumentarni film, a ovo je jedinstvena prilika da se nagrađeni dokumentarac vidi na velikom platnu na riječkom području.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari