U Art kinu premijera filma o legendarnom Tusti iz KUD Idijota uz koncert iznenađenja

Riječka premijera dokumentarnog filma”Tusta” održat će se u četvrtak 21. studenog u Art-kinu Croatia.

Biografski je to dokumentarac o legendarnom pjevaču pulske punk grupe KUD Idijoti. Punim imenom Branko Črnac – Tusta, prerastao je glazbu i postao simbolom slobodnog mišljenja i zdravog razuma u vremenima 90.-ih godina prošlog stoljeća kada to i nije bilo baš lako.

Dugometražni dokumentarac oslikava život Tuste kroz arhivske materijale i intervjue s gitaristom Sašom Milovanovićem Verudom, basistom Nenadom Marjanovićem Fricom, bubnjarom Diegom Bosuscom Pticom, te kolegama i suvremenicima, kao što su izdavač njihovih prvih albuma Boris Furlan, glazbeni kritičari Petar Janjatović i Dragan Kremer, glazbenici Zoran Predin, Damir Urban i Sejo Sexon.

Prvi dio filma govori o neočekivanom proboju i meteorskom usponu pulskog sastava. Drugi čin ove specifične rock and roll priče posvećen je ograničenom djelovanju benda i zabranama koje su doživljavali uslijed rata i nacionalističkog ozračja u Hrvatskoj. Vrijedna spomena je i činjenica kako su Tusta i KUD Idijoti bili prvi hrvatski bend koji je nastupio u Srbiji nakon raspada SFRJ, na legendarnom koncertu u beogradskoj Hali sportova 2000. godine.

Nakon premijere filma posjetitelje u OKC Palach očekuje i živa svirka beogradske grupe “Lutke na koncu” koja će za ovu priliku izvesti neke od najpoznatijih pjesama kultne pulske grupe. Ulaznica za koncert iznosi 40 kuna, a početak koncerta zakazan je za 21 i 30 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari