Riječki glazbenik snimio “ljubavnu pjesmu Rijeci”, prati ju fantastičan videospot!

Remek-djelo velikog kantautora i umjetnika Roberta Funčića, album “Dječak, brod, čempres” dostupan je i u fizičkom izdanju

Album “Dječak, brod, čempres” cijenjenog riječkog skladatelja i producenta Roberta Funčića od sada je u prodaji i u fizičkom obliku.

Odmah po izlasku, dočekan je s neskrivenim oduševljenjem kritike!

Foto Igor Kelčec

Funčić kaže kako su u njegovom glazbenom odrastanju najdublji trag ostavili američki kantautori s kraja 60-ih i početka 70-ih godina prošlog stoljeća i ovaj album je posveta tom vremenu kada LP ploče nisu bili samo nakupina “wannabe” hitova, već jednostavno – albumi.

Naslov “Dječak, brod, čempres”, sastoji se od naslova triju pjesama sadržanih na nosaču zvuka, ali poredani u ovakav niz oni predstavljaju i lajtmotiv albuma – prolaznost. DJEČAK = djetinjstvo, mladost, BROD = rad, zrelost, ČEMPRES = odlazak, smrt. Život sažet u tri riječi, o čemu nam svojim iskustvom i talentom na albumu svjedoči Robert.

Foto Igor Kelčec

 

Medijsko predstavljanje Funčičeva prvijenca održano je nedavno u intimnoj atmosferi kastavskog hotela Kukuriku, idealnoj za samozatajnog riječkog umjetnika. Iste je večeri premijerno prikazan i spot za poznatu pjesmu ‘Grad’, snimljen 2017. godine čiju produkciju i montažu potpisuje samoborski studio Grozić. A spot je, baš kao i sama pjesma – siv, ali živopisan. Užurban, ali usporen. Prazan, a pun. O nestanku snova, ali o njihovom stvaranju. O kiši, a o Rijeci. O Rijeci, a o njoj.

Svoj doprinos stvaranju albuma dali su i Ivan Popeskić (klavir), Joško Serdarević (bubanj), Maja Veljak (viola, violina), Ira Popović (violončelo), Denis Razz (saksofon), Henry Radanović (bas), Mario Šimunković (električna gitara), Vanja Vitezić (udaraljke), Vid Veljak (violončelo), Aleksandar Valenčić (harmonika), Katarina Jurić (vokal), Ana Kučan Jakšić (prateći vokal), Robert Justinić (prateći vokal) i Krunoslav Veršić (udaraljke), Marinko Radetić (bas), Igor Lesica (truba), Toni Lesica (trombon), Kevin Cerovac (saksofon).

Vizualni identitet albumu je, uz autorske fotografije dao Igor Kelčec – iCC Kelcec.

Album je zaokružena cjelina, zapis jednog vremena i prava poslastica za svakoga tko u glazbi traži ‘ono nešto više’ i prije svega cijeni autorovu jedinstvenost.

Fizičko izdanje potražite u svim bolje opremljenim glazbenim knjižarama ili online na digitalnim platformama deezer, iTunes, Spotify, amazon music.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari