Započeo 5. Empeduja art kamp na plaži Bivio, danas i sutra mnoštvo događanja

Foto: Riječanin/M. Levak

Empeduja art kamp, manifestacija koja svojim programima promovira suvremenu umjetnost u okviru projekta Kantrida FKK 2020-Europski kvart kulture, ove godine na plaži Bivio održava se od 29. kolovoza do 1. rujna.

Za ovogodišnji art kamp izabrana je naslovna tema Frei Körper Kultur / Goli i bosi.

Ovaj projekt, što ga vodi tvrtka Novi turizam d.o.o., ima i dugoročni cilj – oživljavanje riječkih plaža, posebno kvarta Kantrida, kulturno-umjetničkim programima u svrhu kvalitetnije kulture življenja, pružanja mogućnosti građanima da se uključe i daju svoj doprinos u stvaranju kulture te stvaranju uvjeta za razvoj specifičnog vida urbanog turizma. Osim kulture i umjetnosti, važne teme za ovaj program su i teme ekološkog, socijalnog i humanitarnog karaktera.

Nakon otvaranju u četvrtak, 29. kolovoza, danas i sutra na rasporedu su brojna događanja:

Petak, 30. 8.

16.30 sati – glazbeni nastup Denis Kirinčić i Rajka Ergića

17 sati – Marko Marković – Performans: Ogoljavanje

18 sati – Jusuf Hadžifejzović – Performans: Prodavaonica praznina

19 sati – Gildo Bavčević – Performans : Sram me je, dakle postojim!

20 sati – Slaven Tolj – Performans 55 + DJ Oseka

21 sat – koncert: Iz@ Medošević & Borgie

22 sata – koncert: Naporno Suicid, splitski electro punk projekt

Subota, 31. 8.,

8 sati, polazak za Goli otok – Razlog ovog posjeta je u pripremi i upoznavanju suradnika projekta Kantrida 2020 sa još jednim programom/projektom kojeg su umjetnici vezani oko organizacije pokrenuli još 2000. godine. Želja je ukazati na krajnju devastaciju ovog otoka te sve češće iskrivljavanje njegove povijesti, a sve radi ostvarenja dnevno političkih, religijskih i ostalih nejasnih ciljeva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari