Tko stoji iza “desanta na Kantridu” i što se zapravo željelo postići?

Iskreno, priča o “par obijesnih mulaca” koji nemaju pametnijeg posla nego noću u nedjelju trčati po Kantridi i postavljati prostačke i uvredljive transparente – nama nekako ne drži vodu

Sinoć je na mitski stadion Kantrida izvršen “desant”. Navodno pripadnici splitske navijačke skupine Torcida, navodno neki “riječki mulci”, navodno obijesni, navodno ih se noćas hvatalo po Rijeci… postavili su transparente uvredljivog sadržaja i prema pripadnicima Armade i prema HNK Rijeci. Sve se saznalo tako što su vjerojatno ti isti  vinovnici incidenta snimili fotografije svog “herojskog čina” i poslali ih Facebook navijačkoj stranici “Iza gola” koja je – navodno – naklonjena upravo navijačima Hajduka.

A kada smo kod “herojskog čina”, ni to “herojstvo” nije im nikakvo – sva logistika HNK Rijeke odavno je premještena na Rujevicu, stadion Kantrida sada je “stadion na kraju grada” noću obavijen mrakom, na izdvojenom mjestu čiji je travnati teren samo ogradom odvojen od lučice odnosno plaže a objekt nije čuvan u smislu da ga čuvaju noćni čuvari ili deseci kamera za video-nadzor. I može se samo reći – “neš` ti herojstva” upasti noću, na blagdan Sveta Tri kralja, u objekt koji nije posebno ograđen niti čuvan.

O samim porukama na transparentima nema se što reći – one su glupe, priproste i naprosto imbecilne – pa se postavlja pitanje što je zapravo ovom akcijom postignuto, i tko je zapravo i s kojim ciljem mogao krenuti u “noćni desant”?!

Je li jedan od ciljeva autora “desanta” bio i novo svađanje navijača – ne samo na relaciji Split-Rijeka i obrnuto?! Jer, ponovno se po navijačkim forumima i društvenim mrežama povuklo pitanje Rujevica-Kantrida, ponovno se na ovaj način želi stvoriti zla krv i među riječkim navijačkim pukom, a nekako nam se čini da je to možda bio i glavni motiv “noćnih bandita!?

Jer, iskreno, priča o “par obijesnih mulaca” koji nemaju pametnijeg posla nego noću u nedjelju trčati po Kantridi i postavljati prostačke i uvredljive transparente – nama ne drži vodu. Iza ovoga možda stoji i netko s dubljim i dalekosežnijim ciljem…?!

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari