GARDALAND, PUKI SANAK! Upozorenje uoči sezone maturalnih putovanja – evo još jednog izleta iz noćne more!

Ilustracija

Učenike zagrebačkog MIOC-a dočekala razbijena stakla na autobusu i hotel bez prozora i tople vode

Učenici drugog razreda XV. Gimnazije, zvane MIOC, sve što su željeli bio je odlazak u Gardaland. Na natječaj su im se najprije javile četiri agencije od kojih jedna nije navela ime hotela u kojem će biti smješteni, dok druge dvije nisu ispunjavale uvjete. Odlučili su se za jedinu opciju – varaždinsku agenciju Galileo.

Prvi problemi pojavili su se već prilikom potpisivanja ugovora u kojem je bilo drugo ime hotela od onoga u ponudi, a agencija im je tada navela kako ipak neće imati vodiča, piše Novac.hr.

“Škola nije imala gotovo nikakve mogućnosti odbijanja agencije zbog promjene ponude. U skladu s Pravilnikom je jedino mogla poništiti cijeli natječaj i u roku dva mjeseca raspisati novi. Što će reći da djeca tijekom ove školske godine ne bi išla na predviđeni izlet. Pa se od tog postupka odustalo”, zaključili su roditelji dva tjedna prije putovanja, početkom svibnja.

I to nije bila najgora stvar koja se dogodila učenicima. NA put za Padovu trebali su krenuti u 2 ujutro. Po njih su došla dva neispravna autobusa, točnije autobusi s razbijenim staklima. Zbog toga što su se požalili na razbijena stakla učenici su trebali čekati novi prijevoz – i to do jutra.

“Zbog policijske odluke da isključe autobus kao tehnički neispravan iako istinski nije bilo razloga za istim, a na što smo uložili prigovor te čekamo odgovor, polazak je bio pomaknut. Osigurali smo u roku od 45 minuta drugi autobus, no zbog papirologije i zapisnika isto se odužilo te je kašnjenje bilo dva sata u polasku”, tvrde iz agencije Galileo i dodaju kako je dogovoreni program usprkos tome realiziran u cijelosti.

Učenici su ipak otišli na putovanje. Kad su stigli u hotel shvatili su da nema tople vode, nije je bilo ni u 6 ujutro, večera je, tvrde učenici, bila najgori dio putovanja. Poslužena im je tjestenina s komadićima aluminijske folije i piletina s dlakama.

Jedna soba u kojoj su bili smješteni učenici MIOC-a nije imala prozore. Umjesto stakla bila je razvučena plastična folija, a kada je učenicima puknuo ključ, hotel je želio uzeti depozit od 10 eura svima, što bi bilo oko 500 eura.

Nakon mnogo natezanja bez depozita je ipak ostao samo jedan učenik iako agencija tvrdi da su baš svi dobili svoj novac nazad.

Iz agencije objašnjavaju kako je za toplu vodu trebalo malo pričekati jer je moguće da su svi u isto vrijeme pohrlili pod tuševe pa je vode nestalo, a iako su tvrdili da je sve bilo u redu i da prigovora nije bilo, agencija je učenicima na kraju ponudila besplatan jednodnevni izlet za ispriku.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views