HIT NA INTERNETU: Smiješni oglas – postoji li u Hrvatskoj student koji će ispuniti ove uvjete?

U posljednjih par godina najviše što friški diplomanti mogu izvući jest stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa

Nije novost da se mladim ljudima u Hrvatskoj izrazito teško zaposliti. Stanje na tržištu takvo je da se od obrazovanih studenata često traži i po nekoliko godina iskustva, što oni teško mogu steći tijekom obrazovanja, piše Srednja.hr.

U posljednjih par godina najviše što friški diplomanti mogu izvući jest stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa.

Međutim, oglas za posao sa Studentskog centra u Splitu potvrđuje, da traženi uvjeti rada nisu samo nemogući kada ste mladi tražitelj posla, nego i dok pokušavate pokrpati budžet još dok studirate.

Poznato je da pravo na studentski ugovor imaju samo redoviti studenti. No u nevjerojatnom oglasu istaknuto je kako poslodavac ‘traži studente koji su slobodni svaki dan od 7 do 15 sati narednih pet mjeseci’.

Teško da će se naći odgovarajući student za ovaj posao, osim ukoliko mu predavanja uopće nisu obavezna i ako ne planira izići ni na jedan ljetni ispitni rok, piše Srednja.hr.
Vijesti.hr
FOTO: SC Split

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari