SKANDAL U VATIKANU: Muška prostitutka razotkrila 40 svećenika homoseksualaca:

‘Poslao mi je fotografiju svog penisa ispred zvonika’: Niti jedan od 40 svećenika i sjemeništaraca nije optužen za seks s maloljetnicima i ističe da on ne osuđuje homoseksualnost i te svećenike, već osuđuje njihovu nevjerodostojnost

Vatikanu je nedavno jedna muška prostitutka iz Napulja dostavila popis 40 talijanskih svećenika koji su navodno homoseksualci, piše Daily Mail.

Francesco Mangiacapra uz taj je popis dostavio i informacije da su neki od tih svećenika i sjemeništaraca putem Whatsappa slali fotografije svojih spolovila, s brojnim muškim prostitutkama su se dopisivali i putem drugih društvenih mreža, a za seksualne su usluge plaćali stotine eura, javlja Daily Mail.

U dosjeu na čak 1200 stranica opisane su različite seksualne navike tih 40 ljudi, od kojih je 34 svećenika i šest sjemeništaraca. U dosjeu su otkriveni i njihovi identiteti. Mangiacapra kaže da je to učinio jer ne može više trpjeti njihovo licemjerje.

Mangiacapra je za talijanske medije kazao da želi stati na kraj licemjerju i širenju mržnje prema homoseksualcima. Također je potvrdio da mu je jedan svećenik poslao fotografiju svojeg penisa kojeg je snimio ispred zvonika i pitao ga kako mu se sviđa.

Među svećenicima koji su plaćali seksualne usluge ove muške prostitutke bio je i Luca Morini poznatiji kao Don Euro. Mangiacapra ga je prijavio kad je shvatio da nije sudac kako se predstavljao, već župnik.

Niti jedan od 40 svećenika i sjemeništaraca nije optužen za seks s maloljetnicima, dodaje Mangiacapra i ističe da on ne osuđuje homoseksualnost i te svećenike, već osuđuje njihovu nevjerodostojnost.

“Riječ je o grijesima, ne o kriminalnim radnjama”, rekao je o posljednjem seks skandalu koji potesa Vatikan.

Napuljska je nadbiskupija proslijedila ove dokumente Vatikanu. “Oni koji su zgriješili moraju platiti cijenu i mora im se pomoći da okaju svoje grijehe” , rekao je kardinal Cresenzio Sepe.

Prošlog se mjeseca sudac u Vatikanu izjasnio krivim zbog posjedovanja dječje pornografije na svom računalu. Monsinjor Pietro Amenta bio je sudac na tribunalu koji odlučuje o poništenju crkvenih brakova, a bio je i savjetnik na brojnim vatikanskim kongregacijama.

Policija ga je uhitila nakon što se neprimjereno ponašao prema jednom 18-godišnjaku.
Vijesti.hr

Foto: Facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari