Obersnel se ne može načuditi jeziku uzbuđenog novinara!

No kada vidimo tko je reporter, ništa više nije čudno. Sve je dio inovativne promocije Rijeke – Europske prijestolnice kulture 2020. na ITB sajmu u Berlinu

Od 7. do 11. ožujka u Berlinu na ITB-u, najvećem svjetskom turističkom sajmu, boravi i delegacija Rijeke koja promovira projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Rijeku i njeno šire područje zajedno s TD RIJEKA 2020 d.o.o. predstavljaju i Turistička zajednica grada Rijeke, riječke putničke agencije (Travelana, Autotrans, MedAdria i My travel) te Jadran hoteli d.d.

No ti je i još jedno pojačanje riječke ekspedicije: agilni reporteri Hans Finland, Marko Polo, Žaklino Aifel, Živojin Milosavljević i drugi – svi u liku komičara Davora Jurkotića! Jurkotić i njegova ekipica otputovali su u Berlin kao dio riječke ekspedicije s ciljem pomalo uvrnute i neobične promocije EPK 2020.

Naime, u Berlinu će tijekom sajma biti snimljena i četiri zabavna priloga, svaki na temu jednog ljetnog događanja u sklopu pretprograma EPK 2020. Videoprilozi se mogu pogledati na kanalima EPK 2020 na društvenim mrežama (YouTube, Facebook, Instagram, Twitter) a nastaju u produkciji produkcijske kuće Starmedia.

Riječko predstavljanje prati i posebno izdanje emisije „Đir s Davorom Jurkotićem“, s posebnim gostima a TV ekipa uživo će se javljati i za Dnevnik Kanala Ri.

https://www.youtube.com/watch?v=Vf5g13V_p1o

Za posjetitelje sajma ovim se predstavljanjem najavljuje da će Rijeka 2020. godine nositi titulu Europske prijestolnice kulture za što se već sada intenzivno priprema. Stoga će se na sajmu najaviti neka od najvažnijih događanja Rijeke 2020 – EPK koja se zbivaju ovog ljeta: otvorenje novog prostora kulturno-informativnog centra RiHub polovicom godine, zatim novo izdanje dječjeg festivala Tobogan krajem lipnja i početkom srpnja, međunarodna konferencija studenata arhitekture EASA u srpnju, 2. Bijenale industrijske umjetnosti u sklopu kojeg će posjetitelji imati mogućnost noćiti u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, od srpnja do listopada te novo izdanje festivala glazbe i hrane Porto etno u rujnu.

 

Dizajn paviljona kojim se Rijeka predstavlja potpisuju poznati arhitekti Idis Turato te Ida Križaj Leko. Koncept predstavljanja osmislili su suradnici na projektu Marko-Luka Zubčić i Renato Stanković, dok su na pripremi promotivne brošure naslovljene „Rijeka City in Progress“ radili članovi EPK tima Bernard Koludrović (voditelj programa RiHub), Jelena Milić (koordinatorica programskog pravca Dječja kuća), Lela Vujanić (voditeljica programskog pravca Kuhinja), Jelena Androić (voditeljica odnosa s javnošću), Irena Kregar Šegota (direktorica Sektora za razvoj i strateška partnerstva) te Slaven Tolj (umjetnički direktor projekta Rijeka 2020 – EPK). Studio Sonda osmislio je dizajn brošure.

Fotografije riječkog paviljona na ITB-u potpisuje Maja Bosnić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views