JEDNOM KO NIJEDNOM

STVARI POSTALE JOŠ LUĐE: Teoriju o Božinovićevom cijepljenju o obje ruke dijeli i bivši šef u Imunološkom

Gospodina Sladoljeva i ostale moramo razočarati – ne radi se o teoriji zavjere

Stvari su upravo postale još malo luđe.

Naime, u srijedu smo primijetili kako se društvenim mrežama dijeli teorija zavjere prema kojoj je cijepljenje članova Stožera, konkretno Davora Božinovića inscenirano.

Šeralo se tako da “Net prikazuje Božinovića kako prima cjepivo u desnu ruku, a Večernji u lijevu”.

“Teoretičarima zavjere već smo objasnili, ili bolje rečeno pokušali objasniti, kako smo fotografiju ‘flipnuli’ zbog izgleda naše naslovnice. Na glavnoj vijesti u desktop izdanju, naime, čitavi lijevi dio fotografije prekriva naslov. Uz naslov željeli smo čitateljima ponuditi i vidljivu fotografiju, pa smo Božinovića okrenuli.”, objašnjavaju s Net.hr-a.

No, teorija o Božinovićevom cijepljenju stigla je i do bivšeg šefa odjela razvoja i istraživanja Imunološkog zavoda, Srećka Sladoljeva, jednog od udarnika antivakserskog pokreta. Spremno ju je podijelio na svojoj facebook stranici.

“Prvi smo tekst naslovili “možda i najluđom teorijom zavjere do sad”. Vjerujemo kako nismo pogriješili, ali sada su stvari postale još luđe. Živimo u uzbudljivim vremenima.”, ističu s Net.hr-a.

Za gospodina Sladoljeva i one kojima situacija možda još uvijek nije jasna u nastavku ponavljamo objašnjenje (Foto/Video/Ilustrirano).

Objašnjenje je jednostavno

“Večernji list prikazuje Božinovića kako se cijepi u lijevu ruku, a Net.hr kako se cijepi u desnu ruku. Da li je on to primio oba cjepiva”. Tako glasi jedna od objava koji potiču teoriju zavjere o cijepljenju članova Stožera, među kojima i Davora Božinovića, a koje trenutno kruže društvenim mrežama.

No, sve one koji su na trenutak pomislili da su razotkrili svjetsku zavjeru te da je Božinovićevo cijepljenje iscenirano i da su sada potvrđene sve teorije o 5G-u i Bill Gatesu, morat ćemo razočarati.

Naime, gospodin Božinović se zaista cijepio u lijevu ruku, a fotografija objavljena na Net.hr-u nastala je iz provizornih razloga. Naime, desktop izdanje naše naslovnice čitatelju preko lijeve strane fotografije nudi naslov, a desni dio fotografije je vidljiv.

Objašnjenje je prilično jednostavno

Zbog toga smo Božinovića ‘flipnuli’, kako bi čitatelji, uz naslov, vidjeli i fotografiju.

Ovako su to vidjeli teoretičari zavjera:

A ovako je to izgledalo u stvarnosti:

A ovako to izgleda, kada je fotografija okrenuta:

Najvećim skepticima nudimo i video dokaz: