Tko vikne ‘Za dom spremni’ ovom čovjeku mora platiti 1000 kuna! Zaštitio je uzvik i naplaćuje jednokratno korištenje!

Pixsell

Dragun od Grbina potražuje 100.000 kuna

Peđa Grbin objavio je na Twitteru račun koji je dobio od dr. sc. Tomislava Draguna. On je magistar znanosti monetarno-kreditnih problema, ovlašteni financijski revizor, nezavisni autor i nakladnik.

Naime, zbog nedavnog gostovanja na N1 televiziji i toga što je u emisiji koristio poklik ”Za dom spremni”, Dragun od Grbina potražuje 100.000 kuna.

Na računu piše kako je Grbin nanio njemu kao opunomoćeniku “poslovnu, publicističku i domoljubnu štetu”. Od 7. svibnja 2020. ‘ZDS’ je, kako piše i na stranici, vlasništvo Hrvatskog uljudbenog pokreta. Dragun je opunomoćenik.

Rok za plaćanje, kako piše na računu, je 30 dana. Kako piše na rješenju na službenoj stranici, svatko tko koristi taj poklik mora platiti 1000 kuna naknade dok ga bez naknade mogu koristiti ”tradicionalni korisnici”.

FOTO: Screenshot/Hrvatski uljudbeni pokret
FOTO: Screenshot/Hrvatski uljudbeni pokret

Tužio i Republiku Hrvatsku za 17,5 milijuna kuna

Dragunu ovo nije prva tužba protiv nekog političara. Još se 2008. pisalo o njemu u medijima jer je tužio Mesića, Šeksa i još 200 njih. Tužio je i Republiku Hrvatsku još 2011., bivšu premijerku Jadranku Kosor, bivšeg ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića te Vesnu Pusić. Od države je potraživao 17,5 milijuna kuna.

Dragun je pravomoćno osuđen i za kaznena djela s područja gospodarskog poslovanja te je tada pobjegao u Sloveniju i tužio državnog odvjetnika i suca koji su ga osudili.

Svojedobno su iz Hrvatskog uljudbenog pokreta tražili da Ante Gotovina bude predsjednik RH.

Ines Švagelj

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views