NA RUBU PAMETI

TUŽILI GA! 10-godišnji dječak u dugovima jer majka alkoholičarka ne plaća režije

Foto: Pexels

Nevjerojatna priča stiže iz Poljske. Dječak Przemek ima samo deset godina i trebao bi preuzeti dugove svoje majke alkoholičarke

Dječak Przmek iz Poljske oduzet je majci nakon što se otkrilo da je stan u kojem su živjeli pretvorila u “mjesto za zabavu”, otac mu je mrtav, pa je maleni završio u udomiteljskoj obitelji.

No, tu nije kraj njegove nesretne životne priče. Ponekad je cijelu noć čekao pred vratima stana jer se majka zabavljala. Prema pričama dječaka, tri dana nije imao ništa za jelo. Jedino što je pronašao u stanu bila je zdjela za šećer. Potom je pojeo šećer, kaže dječakova, udomiteljica Monika B.

Sada izlazi na vidjelo još jedan nevjerojatan detalj: dječak je u dugovima. Naime, on je stan u kojem je živio s majkom naslijedio od bake i formalno je vlasnik. Iako ne treba plaćati najamninu, postoje dodatni troškovi koje kao vlasnik stana treba platiti stambenoj zajednici. Međutim, Przemekova majka nikada nije ništa plaćala. Ona sada duguje oko 30.000 zlota (oko 6.400 eura). No, budući da je Przemek vlasnik, dugove bi trebao platiti, a majka odbija napustiti stan, piše portal Polsatnews, a prenosi Fenix magazin.

U međuvremenu, dugovi i dalje rastu, a stambena zajednica sada je podigla tužbu protiv maloljetnog vlasnika jer kažu, kao vlasnik ima prava ali obaveze?! A majka? Sinu ne plaća ni 22 eura mjesečno za uzdržavanje, prenosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari