ZA NE POVJEROVATI: Pismo iz Pule u Rovinj preko Rijeke putuje i do 14 dana

To mnogima stvara ozbiljne probleme, počevši od kamata na neplaćene račune pa nadalje

Stanovnici Istre često se žale na kašnjenja pisama i pošiljaka poslanih na adrese u Istri putem Hrvatske pošte. Tvrde kako im pismo iz Rovinja do Pule putuje i po četrnaest dana, piše Glas Istre.

Jedan od razloga je, kako se čuje, i činjenica da pošiljke poslane iz Istarske županije najprije idu u Rijeku, a zatim se vraćaju preko Učke do primatelja. Mnogima to stvara velike probleme, pogotovo kada su u pitanju liječnički nalazi, otpusna pisma iz bolnice, računi za kreditne kartice i druge pošiljke koje ih vežu rokovima, a koja dobivaju čak 15 pa i 20 dana nakon datuma otisnutog na kuverti. To im stvara ozbiljne probleme, počevši od kamata na neplaćene račune pa nadalje.

Problem je što je poštara sve manje pa pokrivaju sve veće teritorije, idu s kraja na kraj grada i ne stižu ništa drugo do li ubaciti pošiljku u sandučić. A i to tjednima nakon što je odaslana jer, kako pojašnjavaju u Pošti, distribucijski centar za Istru sada se nalazi u Rijeci pa sve pošiljke, i one u unutaristarskom prometu, prvo putuju u Rijeku gdje ih raspoređuju i vraćaju nazad kroz Učku, piše Glas Istre.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views