Nikola Ivaniš: ”Kultura u Rijeci važan je dio programa PGS-a!”

Nikola Ivaniš: ”Kultura u Rijeci važan je dio programa PGS-a!”

Foto: Mateo Levak/Riportal

PGS-ov kandidat za riječkog gradonačelnika Nikola Ivaniš u četvrtak je s Korza poručio da je kultura bitan dio njegova izbornog programa, zahvaljujući značenju koje kultura ima za Rijeku. 

Ivaniš je rekao kako se odnos PGS-a prema kulturi ogleda i u zastupljenosti kulturnih djelatnika na listi za riječko Gradsko vijeće, među kojima su i glumac riječkog HNK Dražen Mikulić te pjevač Voljen Grbac.

UPRAVO SE ČITA

Kao član PGS-a obratio se i ravnatelj Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku Edvin Liverić, istaknuvši da je samo nespojivost njegove funkcije s kandidaturom razlog izostanka s kandidacijske liste.

Dio programa PGS-a pod nazivom “Skrb o ljudima” predstavila je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnice Tea Mičić Badurina, navodeći da su u programu ljudi na prvom mjestu te posebno osiguranje uvjeta za mlade obitelji.

S tim je ciljem, istaknula je, važno osigurati mjesta za svu djecu u dječjim vrtićima, a u prvoj fazi to bi se ostvarilo prenamjenom sadašnjih neiskorištenih gradskih prostora te sufinanciranjem obrta za čuvanje djece.

“Nužno je ponovno graditi zgrade po modelu POS-a i za najam, pri čemu bi se nakon isteka najma od 10 godina omogućio otkup stana”, rekla je Mičić Badurina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari