10. LIBURNICON Središnji gost Klaudija Čermak, majstorica filmskih efekata s Gladijatora, Troje i Harryja Pottera

Kristina Kardum, Ivan Cerovac, Niccol Heraković

Na današnjoj konferenciji za medije  najavljen je i predstavljen program Festivala fantastike i znanstvene fantastike Liburnicon, koji se od 21. do 23. kolovoza održava na prostorima Osnovne škole “Rikard Katalinić Jeretov” u Opatiji.

liburnicon_logo_2015

Glavna organizatorica Niccol Heraković izjavila je kako je riječ o jubilarnom desetom izdanju Festivala Liburnicon, koji će ove godine okupiti najbolje stavke programa svih ranijih izdanja, ali ih i začiniti novim idejama i motivima. Upravo zbog toga je tema ovogodišnjeg Liburnicona ‘Povratak u budućnost’, iako će bogati program obuhvaćati i brojne teme vezane uz scenarije budućnosti i putovanje kroz vrijeme.

Festival organizira Udruga za razvoj kulture mladih ‘Kulturni front’, koja u zajedničkom radu na Liburniconu okuplja oko 25 članova – organizatora i 40 volontera iz svih krajeva Hrvatske.

Ivan Cerovac je u ime organizacijskog tima predstavio bogati program koji se sastoji od preko 50 raznovrsnih točaka, uključujući brojna predavanja i prezentacije, interaktivne radionice, kvizove, igre i koncerte.

Istaknuo je kako je povratak u opatijsku osnovnu školu omogućio i vraćanje na idealan omjer ozbiljnih i zabavnih sadržaja po kojem je Liburnicon toliko poznat i jedinstven.

“Središnji gost ovogodišnjeg Liburnicona je Klaudija Čermak, poznata majstorica specijalih filmskih efekata koja je, između ostalog, radila na poznatim filmovima kao što su ‘Gladijator’, ‘Troja’ i ‘Harry Potter’. U sklopu festivala održat će prezentaciju svog dosadašnjeg rada, kao i radionicu specijalih efekata u kojoj će pokazati brojne tehnike koje se koriste u najpoznatijim svjetskim studijima.
Očekuju nas i brojna predavanja, od kojih se sigurno valja istaknuti talk-show poznatog televizijskog voditelja Krešimira Miška, u kojem će gostovati astronom Korado Korlević i akademik Vladimir Paar, a koji će biti posvećen interstelarnim putovanjima. Uz talk-show očekuju nas druga zanimljiva predavanja, poput onog Davora Horvatića o tajnom svijetu nuklearne fizike ili Svena Maračića o znanstveno-fantastičnoj budućnosti 3D printinga” – istaknuo je Ivan Cerovac.

Kristina Kardum, Ivan Cerovac, Niccol Heraković
Kristina Kardum, Ivan Cerovac, Niccol Heraković

Kristina Kardum je predstavila zabavni program festivala, najavivši zanimljivi koncert atmosferičnog sastava ‘Perunika’ koji će na Liburniconu posjetitelje zabavljati u petak, zajedno s nastupom vatrenih plesačica (ili plesačica s vatrom), a u subotu će nastupiti poznati sastav ‘Družba bijesnih lisica’, nakon čega se druženje seli u opatijski Old school pub.

Šarenilo Liburnicona upotpunit će i čuveno natjecanje u cosplayu, u kojem se posjetitelji maskiraju u poznate likove iz filmova, knjiga i stripova, dok će za najmlađe u nedjelju biti organiziran poseban dječji program s brojnim igrama i radionicama.

Organizatori su još jednom iskoristili priliku da sve zainteresirane pozovu na fantastični vikend u Opatiju, gdje zanimljivih predavanja i inovativnih zabavnih sadržaja sigurno neće nedostajati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari