Umro Gerhard Lempl – županijski pročelnik

Gerhard Lempl, pročelnik upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ-a, preminuo je iznenada noćas od posljedica srčanih tegoba odnosno, neslužbeno doznajemo, zatajenja srca.

Gerhard Lempl, rođen u Rijeci, godinama je u ustroju PGŽ-a obavljao važne poslove i bio na istaknutim funkcijama, među ostalima i na onoj pročelnika Odjela za pomorstvo, promet i veze, a u tom Odjelu proveo je i najveći dio svoje radne karijere.

U Primorsko-goranskoj županiji bio je zaposlen od 1998. godine kao član Poglavarstva zadužen za područje prometa i veza, zatim je bio pročelnik Upravnog odjela za pomorstvo, promet i veze da bi prije dvije godine preuzeo čelnu funkciju u UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj.

Od 1993. do 1997. godine Lempl je bio i član Poglavarstva Grada Rijeke te pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu. Iznimno je bio aktivan i u riječkom i županijskom sportu gdje je obnašao niz funkcija te kao trener u riječkim košarkaškim klubovima i kadetskoj reprezentaciji Hrvatske.

Zadnjih godina bio je predsjednik Saveza školskih sportskih društava PGŽ.

Među djelatnicima Županije, ali i među Lemplovim suradnicima, kolegama i prijateljima u Gradu te u brojnim sportskim savezima u čijem je radu Lempl sudjelovao danas vlada nevjerica i žal za čovjekom koji je svojom energijom i „sveprisutnošću“ godinama znatno doprinosio oživotvorenju mnogih gradskih i županijskih projekata.

Komemoracija će se održati u petak, 21. kolovoza 2015. godine u 13.00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke.

Posljednji ispraćaj Gerharda Lempla bit će u subotu 22. kolovoza u 13 sati na groblju Kozala.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari