Photo: Matko Begovic/PIXSELL

Dvostruko ubojstvu u petak je u crno zavilo Ploče, a ubojica je ubrzo uhićen

Zbog trajno poremećenih odnosa u obitelji Radulović iz Ploča jučer je došlo do nezapamćene tragedije u tom malenom lučkom gradu. Tenzije među braćom Mitrom i Milenkom za posljedicu su imale stravično dvostruko ubojstvo u kojem je stradao i maloljetnik.

Milenko je automatskom puškom ubio brata Mitra te 16-godišnjeg susjedova sina koji je stradao dok je bio na putu prema školi. Dječaka je sačekao u dvorištu stambene zgrade i upucao u glavu. Tinejdžer je tada bio na putu prema školi.

Svirepom ubojstvu svjedočili su susjedi, čuvši četiri pucnja i vidjevši dječaka kako nepomično leži u lokvi krvi. Ubojica je potom sjeo u svoj Yugo 45 i odvezao se na deponij u predgrađu Ploča te tamo upucao vlastitog brata Mitra pogodivši ga hicem u leđa. Potom ga je dokrajčio hicem u glavu.

Imovinski spor završio nezapamćenom tragedijom

Službeni motiv je i dalje nepoznat, no mještani upućeni u obiteljsku i susjedsku problematiku Radulovića svjedoče kako je s bratom imao neriješene nesuglasice oko imovine, piše Slobodna Dalmacija. Konkretno se radi o stanu, obiteljskom naslijeđu nakon smrti majke. 16-godišnjak je stradao jer je MIlenko imao imovinske trzavice i s njegovom obitelji.

Nakon što im je majka preminula, braća su se posvađala oko imovine, a zbog iste su se našli i na sudu koji je odlučio da se suvlasnička zajednica u stanu u Pločama razvrgne, a novac od 66 kvadrata stana u kojem je živio Mitar podijeli među braćom i ostalim nasljednicima. Milenko je u to tada živio u baraci kod vatrogasaca. No, tu je sudsku odluku bilo nemoguće provesti u djelo jer nije bilo zainteresiranih kupaca za nekretninu oko koje se vlasnici ne mogu nikako dogovoriti.

Mitar je smatrao da ima veća prava na stan, Milenko i majka su živjeli u barakama

Budući da je sestra svoj dio prepustila Milenku, ubijeni Mitar bio je manjinski vlasnik te nekretnine. On je ipak zahtijevao 37 tisuća kuna koliko je procijenjeno njegovo ulaganje u renovaciju stana. Isti je sam živio u tom stanu još od 1992., dok su njegova majka i brat Milenko živjeli u barakama. Slobodna navodi kako je Mitar često spominjao da je stan u Domovinskom ratu sačuvan njegovom zaslugom te da stoga smatra da mu pripada više prava nego bratu koji je također imao nekretninu, spomenutu baraku.

Odnosi su se s godinama pogoršavali, a Mitar je dodatno zamjerao Milenku što je sa sestrom prodao vinograd u Staševici bez njegova znanja. Često su se zbog toga svađali, a ponekad je intervenirala i policija. Događalo se da Milenko tu i tamo doseli, a Mitar galami i postavlja blindirana ulazna i balkonska vrata ne bi li ga spriječio.

Majka im je umrla, a stvari su se još pogoršale

Situacija među braćom dodatno se pogoršala kada je braći umrla majka. Budući da je Milenko brinuo o majci koja je bolovala od rata i s kojom je živio u barakama, smatrao je da ima pravo na stan.  U Ploče je znao dolaziti i otac braće koji je živio u Crnoj Gori, no oni mu nisu dali ni da uđe.

Pločani tvrde kako je Milenko oduvijek bio čudan na svoj način, no situacija se, procijenili su, pogoršala u posljednjih dvije godine. Kažu kako nekada nije izlazio iz kuće, dok je ponekad lutao po gradu bez plana i cilja. Patio je i od hipohondrije koja ga je posebno mučila zbog pandemije koronavirusa.

Prije krvavog pohoda, Yugom kružio po Pločama

Upućeni kažu kako se na dan zločina Yugom vozio po gradu, no nitko nije ni naslućivao što planira. Osvetu u koju je uključio i maloljetno dijete samo kako bi se osvetio njegovu ocu nitko nije mogao ni zamisliti.

Slobodna Dalmacija doznaje kako će ubojicu danas policija prepratiti pred istražnog suca u Dubrovniku koji će mu najvjerojatnije odrediti istražni pritvor od mjesec dana, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari