ZABAVA U PETAK I SUBOTU

DELTA U petak i subotu ispred Exportdrva “Zvukom preko vode”: koncerti, sajam i susret ljubitelja Vespi!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U Rijeci je danas najavljen prvi festivalski vikend u Exportu na Delti, koji se održava u sklopu projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture, u petak i subotu, 10. i 11. srpnja 2020.

Riječ je o dvodnevnim događanjima pod nazivom Zvukom preko vode koje organizira Udruga Ri Rock. Festival na otvoreni prostor ispred Exporta i festivalsku pozornicu Ljeta u prijestolnici dovodi bendove iz Rijeke i cijele Hrvatske, izlagače rukotvorina, izložbe mladih umjetnika, radionice za posjetitelje, susret Vespa ljubitelja i Rust n Roll susret ljubitelja starih automobila i motocikala.

Cijeli se festival organizira uz provođenje nužnih mjera opreza i zaštite od širenja korona virusa te u skladu s preporukama nacionalnog civilnog stožera. Organizatori koji su danas na konferenciji za medije najavili festivalska događanja dodatno pozivaju sve posjetitelje na odgovorno ponašanje tijekom festivala – održavanje fizičkog razmaka, dezinficiranje ruku i preporučeno nošenje zaštitnih maski.

 

Rijeka se zabavlja i uživa u kulturi, ali odgovorno i uz propisane mjere opreza – mogla bi biti poruka s današnje konferencije na kojoj je predstavljen program koji započinje već sutra, u petak, u 10.00 sati Sajmom rukotvorina, nastavlja se u 15.00 i u 17.00 sati dvjema radionicama Ri Rock akademija i Music Makers, te u večernjem dijelu završava nastupom bendova Pokle, Valovi, Kung FOO Fighters, Iz@ Medošević & Borgie, Po Metra Crijeva, Speedclaw i Old Night.

Subota u dnevnom dijelu osim Sajma rukotvorina i navedenih radionica donosi još i radionicu Poi, a u 14 sati započinje Rust n Roll – susret automobila, motocikala i drugih vozila starijih od 30 godina, kojemu je cilj pokazati kako su godine za neke samo broj.

U 16 sati pak započinje deveto okupljanje ljubitelja legendarnog talijanskog skutera Vespe. Večernji nastupi od 20.00 sati u subotu okupljaju bendove: PaperTigers, She Loves Pablo (Zagreb), Rezerve (Makarska), Fakofbolan (Pula), STARE PIZDE (KUD Idioti tribute) i Mašinko (Zagreb).

Zbog situacije s korona virusom broj ulaznica na festival je ograničen!

Cijena ulaznica u pretprodaji: 30 kuna jednodnevna/50 kuna festivalska

Cijena ulaznica na ulazu: 40 kuna jednodnevna/60 kuna festivalska

Ulaznice se mogu kupiti putee sustava Entrio ili u Dallas Music Shopu Rijeka

Ulaz za dnevni program (sajam, izložbe, susret starih automobila, radionice itd…) je BESPLATAN!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari