OVE NEDJELJE U BRSEČU

Radionica, izložba, predstava i koncert Kišnih razdraganaca na Festivalu malih i minijaturnih scena Džep 2020.

Peti jubilarni „Džep“ – dječji obiteljski festival malih i minijaturnih scena održat će se 12. srpnja na lokacijama „Najmanjeg kazališta na svijetu“ i starogradske jezgre srednjovjekovnog gradića Brseča u organizaciji „Najmanjeg kazališta na svijetu“ Teatra Oz.
„Džep“ potiče i promovira kazališta koje njeguju male i minijaturne kazališne forme, ali i sve druge umjetnosti i umjetnike koji svoje radove „pakiraju u malo i minijaturno“.
Ove godine program se sastoji od 1 radionice za djecu, 1 predstave za djecu, 1 izložbe, 1 glazbenog programa za najmlađe, obitelj, ljubitelje kazališta i umjetnosti i sve one koji će to tek postati. Programi su prilagođeni obiteljima, posebno djeci uzrasta od 5 – 13 godina.

Unikatne džepove – zaštitni i nezabilazni znak ove kazališne manifestacije izradila je zagrebačka umjetnica Amalija Albaneže. Džepovi se dodijeljuju svim izvođačima festivala, ali i publika će imati mogućnost „prisvojiti sebi“ jedan takav džep.

Pomno odobrani programi progovaraju upravo o osjećajima koje smo prolazili kroz izolaciju s dolaskom COVIDA-19. Bude zajedništvo, ali i snagu pojedinca, razumijevanje čovjeka za čovjeka sa svim svojim manama i vrlinama. Osvještavaju i pomažu u prevladavanju strahova i boljem razumijevanju osjećaja usamljenosti, izolacije, prolaznosti života, promjena, gubitaka te životnih ljepota i darova.
Imate priliku da kroz umjetnički uzbudljive sadržaje na trenutak zastanete u potrazi za izgubljenim vremenom i da se otvorena srca prepustite imaginaciji, da se usudite sanjati i zajedno s nama prisjetite da male stvari i mali trenuci nisu mali.

PROGRAM:
18 – 22h
IZLOŽBA LUTAKA: „UVIJEK ĆE BITI SVJET(L)A!“
Margareta Peršić (Zg)
//“Najmanje kazalište na svijetu“//

18.30 -19.30h
„LOVIŠŠŠŠ“
Radionica dramskih igara za djecu 5+
Voditeljica: Margareta Peršić

//starogradska jezgra//
*Obavezne prijave SMS-om i info na 091 88 42 964

19.45 – 20.30h
„KIŠNI RAZDRAGANCI“
Koncertni tulum za djecu i odrasle

Ivanka Mazurkijević & Damir Martinović Mrle (Ri)
// starogradska jezgra Pregrad (igralište)//

21h
Ulf Nilsson:
DOVIĐENJA“ („Nasvidenje“)
lutkarska minijatura za djecu 5+
Lutkarsko kazalište Ljubljana

// 30 minuta //
//Starogradska jezgra – dvorište tete Eme//

Ulaznice za programe su 30 kuna, a zbog ograničenog broja publike na svim programima obavezna je i rezervacija SMS-om na broj 091 88 42 964

Ulaznice plaćaju djeca i odrasli. Kupljenom ulaznicom posjetitelji imaju pravo pogledati jedan i/ili sve programe festivala.
Ulaznice se mogu preuzeti najkasnije 15 minuta prije početka predstave na blagajni „Najmanjeg kazališta na svijetu“. Blagajna kazališta radi isključivo na dan izvedbe i otvara se 45 minuta prije početka programa.

Rezervacije za radionicu također su obavezne! Na broj 091 884 29 64 treba poslati  SMS poruku s imenom i prezimenom djeteta  i kojeg je uzrasta.

Više o programu pogledajte na web stranici Teatra Oz.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari