OMIKRON SE RAZBUKTAO

ECDC objavio najnoviju koronakartu. Cijela EU u tamnocrvenom, Hrvatska također

Baš sve zemlje bilježe visoke brojeve zaraze korona virosom, osim manjih dijelova Poljske i Bugarske koji su u samo nešto boljoj poziciji

Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) objavio je novu koronakartu koja se odnosi na incidenciju, odnosno pojavnost zaraženih korona virusom, kroz 14 dana.

Prema posljednjoj karti, Hrvatska se i dalje nalazi u tamnocrvenom. Štoviše, sve zemlje su u tamnocrvenom što znači da populaciji od 100.000 ljudi ima 500 ili više zaraženih.

Jedino se dijelovi Bugarske i Poljske nalaze u zoni nešto svjetlije crvene boje. Omikron je, vidi se i prema ovim podacima, doslovno poharao Europskom unijom.

Podsjetimo, danas Hrvatska ima 10.500 novih potvrđenih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 67.376, naveli su danas iz Nacionalnog stožera

Među njima je 2006 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 185 pacijenata. Preminulo je 59 ljudi, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari