ZA LAKŠI POČETAK ŠKOLSKE GODINE

KASTAV Svaki prvašić će za nabavku školskog pribora od Grada Kastva dobiti 400 kuna

Ilustracija (Arhiva/Goran Kovacic/PIXSELL

Grad Kastav udvostručio je iznos kojim se daruju prvašići na početku školske godine tako da roditelji za kupnju pribora mogu računati na 400 kuna.

Ovaj program nagrađivanja učenika koji kreću u školu kontinuirano se provodi od 2003. godine, a prethodnih se godina dodjeljivalo 200 kuna da bi u ovogodišnjem proračunu bila osigurana dodatna sredstva.

Za djecu koja kreću u Osnovnu školu Milan Brozović Kastav podatke će Gradu poslati škola, a za polaznike ostalih škola raspisat će se javni poziv početkom rujna pa će roditelji dostaviti potrebne podatke kako bi ostvarili pravo na 400 kuna za svoje prvašiće.

Osim toga, Grad Kastav nastavlja s nizom pomoći koje uključuju korisnike programa socijalne skrbi, pa tako pravo na pomoć u troškovima nabavke radnih bilježnica i sufinanciranje troškova marende za učenike osnovnih škola ostvaruju učenici čiji roditelji, skrbnici ili učenik ispunjavaju socijalni uvjet, uvjet prihoda ili su djeca udomiteljskih obitelji, a temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Kastva.

Pomoć u troškovima nabavke radnog materijala, za učenika čiji su roditelji korisnici socijalnog programa, odobrava se u iznosu od 500 kuna po školskoj godini. Obrasci se nalaze na web stranici: https://kastav.hr/obrasci/

Grad Kastav sufinancira i liniju školskog autobusa te mjesečne karte učenicima za što se izdvaja 35 tisuća kuna.

Iz gradskog proračuna financira se produženi boravak učenika u školi s 280 tisuća kuna. Izdvajaju se i sredstva za nadstandard u osnovnom školstvu, te se tako financiraju državna, županijska i međuopćinska natjecanja u iznosu od 10.000 kuna,  rad socijalnog pedagoga u iznosu od 120.00 kuna, te logopeda sa 60 tisuća kuna.

Financira se i program Korektivne gimnastike i preventivnih lokomotornih pregleda namijenjenih djeci školske dobi s područja Grada Kastva u iznosu od 25.000 kuna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari