Krenula uhićenja u Uljaniku! Policija privodi članovi bivše uprave, uhićeno 12 osoba?

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Radnici Uljanika danas su ušli u šesti dan štrajka

Krenula su uhićenja za aferu Uljanik, neslužbeno doznaje Jutarnji list kako je na udaru bivša uprava Uljanika.

Kako saznaje Regional Express u tijeku je pretraživanje kuće dugogodišnjeg predsjednika Uprave pulskog Uljanika Antona Brajkovića koji je odstupio s funkcije davne 2004. godine, a naslijedio ga je tadašnji direktor financija Gianni Rossanda.

U Upravu su tada postavljeni još Marinko Brgić i Veljko Grbac. Brajković je odstupio iako je do kraja mandata imao još pune dvije godine.

Kako piše Regional Express uhićeno je 12 osoba zbog stanja u Uljaniku.

Podsjetimo, radnici Uljanika danas su ušli u šesti dan štrajka. Nezadovoljni su jer još uvijek ne znaju što će biti s brodogradnjom. Oni se zalažu za restrukturiranje te smatraju kako Uljanik u Hrvatskoj ima budućnost dok neki članovi Vlade zazivaju stečaj.

Predsjednik Jadranskog sindikata, Boris Cerovac u emisiji RTL Danas kazao je kako radnjici Uljanika neće odustati od štrajka dok se ne isplate plaće i dok se ne riješi pitanje restrukturiranja Uljanika.

Ulazi brodogradilišta već su nekoliko dana zavareni, moguće je ući samo na jedan ulaz kojeg nadziru članovi Štrajkaškog odbora. Ulaz je dopušten samo Uljanikovim radnicima, dok se kooperanti koji rade na polarnom kruzeru ne puštaju u brodogradilište.
Vijesti.hr
Foto: Duško Marušić/Pixsell

POVEZANI VIDEO:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja