U Rijeci u subotu nova Zelena radionica o kućnom kompostiranju

U sklopu najnovijeg izdanja Zelene radionice, u subotu 16. veljače u 11 sati u RiHubu, zainteresirani građani moći će naučiti koristiti kućni komposter

Na odlagalištima otpada u Hrvatskoj, kao i u većini europskih zemalja, više od 70% komunalnog otpada čini biološki otpad koji se može kompostirati jer je biorazgradiv.

Svako kućanstvo ima priliku samostalno i jednostavno zbrinuti vlastiti biološki otpad, o čemu se više može saznati na Zelenoj radionici. Započet će predavanjem o ekološkom otisku i metodama da ga održimo uravnoteženim, a potom ćemo izraditi kućni komposter i naučiti kako se koristi.

Voditeljica radionice je Ivana Keller, magistra i inženjerka ekološke poljoprivrede, permakulturna dizajnerica i urbana vrtlarica. Voli prirodu i svakodnevno uči o njoj, a u svom životu i radu primjenjuje održive metode uz bioetički stav. Održava predavanja i radionice iz područja bioetičke agronomije (etnobotanika, permakultura te biodinamička, ekološka, regeneracijska i urbana poljoprivreda).

Kompostira, kreira vertikalne vrtove na odbačenim paletama, skuplja i razmjenjuje biljno sjeme, izrađuje biljna gnojiva i sjemenske kupke, gradi hotele za kukce i pčele, bavi se ljekovitim biljkama te aktivno sudjeluje u ozelenjavanju lokalne zajednice.

Voditeljica je vrtlarskih radionica na terapijskom vrtu u Viškovu i asistentica osobama s intelektualnim i/ili psihosocijalnim teškoćama u udruzi DIP, Rijeka – Društvo za istraživanje i potporu. Dizajnira održive vrtove i sudjeluje u raznim zelenim projektima.

Radionica je ograničena za 25 sudionika, a prijave su obavezne na e-mail rihub.info@rijeka2020.eu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari