RASPRAVA U EMISIJI

Markić: “Pobačaj je ubojstvo”; Matić: “Ja kad masturbiram, što sam, ratni zločinac?”

Photo: Davorin Visnjic/ Igor Kralj/PIXSELL

Tijekom rasprave koja se s gostima vodila u studiju preko videoveze, Matić je rekao da nas pitanje abortusa vraća u srednji vijek na što je Markić odgovorila da srednji vijek nije bio crno doba

Poljsko društvo i dalje je podijeljeno po pitanju abortusa, no ta polemika se vodi i u drugim državama u okruženju. Kada je u pitanju potpuna zabrana pobačaja, nju u Hrvatskoj zagovaraju pro-life aktivisti, dok protivnici uzvraćaju da je riječ o ginekološkom nasilju.

Foto: Net.hr

Na tu temu su u emisiji “Kontekst” na Aljazeeri govorili su europski zastupnik Fred Matić, ujedno izvjestitelj EU parlamenta o položaju reproduktivnog i seksualnog zdravlja i prava u Europskoj uniji, Željka Markić iz inicijative “U ime obitelji” te Karolina Skowron, direktorica nevladine organizacije “Akcja Demokracja” i jedna od inicijatorica kampanje protiv odluke Ustavnog suda Poljske.

Matić: ‘Ako je pobačaj ubojstvo, jesam li ja ratni zločinac kada masturbiram?’

Europarlamentarac je tijekom rasprave naglasio da se nitko ne zalaže za abortus jer on nije poželjan, nego da je, da do pobačaja ne dođe, potrebna edukacija, prevencija i kontracepcija.

Istaknuo je da to treba biti pravo svake žene. Na izjavu Markić da je “abortus ubojstvo” Matić je odgovorio pitanjem: “Što to znači, da kad masturbiram ja sam ratni zločinac?”.

Glavašević pohvalio bivšeg šefa Matića zbog gostovanja

Matićevo pitanje brzo je odjeknulo društvenim mrežama, osobito Twitterom. Tamo je saborski zastupnik Bojan Glavašević, koji je inače prije radio s Matićem u Ministarstvu branitelja, pohvalio svog bivšeg šefa zbog spomenute izjave.

“Dotuklo ju je kad joj je rekao da bi nam desničari poput nje ulazili u kuće, u gaće i u spolne organe, i da su licemjerni jer propovijedaju jedno, a rade drugo, kao Szajer. Rekao joj je da on nju inače ni ne primjećuje, ali da takvih desničara poput nje imamo i za izvoz u Poljsku”, između ostalog je komentirao Glavašević na Twitteru.

Danas.hr/Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari