NAKON ANKETE

Musk: ‘Odlazim s čelnog mjesta Twittera čim nađem nekog dovoljnog ludog da me zamjeni’

foto: Twitter

Bogataš je naišao na brojne kritike nakon što je preuzeo popularnu društvenu mrežu

Elon Musk najavio je kako će odstupiti s čelnog mjesta Twittera “čim pronađe nekoga dovoljno ludog da prihvati taj posao”. Bogataš je ranije obećao da će se držati rezultata Twitter ankete u kojoj je 57.5 posto korisnika glasalo za Muskov odlazak.

Kazao je da će se nakon odlaska samo brinuti o softveru i timovima servera. Uveo je brojne promjene na društvenu mrežu, a te promjene su bile kritizirane, javlja BBC.

Podsjetimo, otkako je Musk u listopadu kupio Twitter, otpustio je otprilike pola osoblja i pokušao uvesti Twitterovu značajku provjere koja se plaća. Tu odluku je kasnije pauzirao, a prošlog tjedna ona je ponovo pokrenuta.

Organizacija za građanske slobode također su kritizirale njegov pristup moderiranju sadržaja, optužujući ga da poduzima korake koji će povećati govor mržnje i dezinformacije. U petak su Ujedinjeni narodi i Europska unija osudili Muska zbog Twitterove odluke da suspendira neke novinare koji pišu o Twitteru. UN je tvitao da sloboda medija “nije igračka”, dok je EU zaprijetila Twitteru sankcijama, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari