TKO ĆE VODITI SDP?

Peđa Grbin želi biti novi predsjednik SDP-a, ali nema podršku vodećih ljudi: Naštetio je stranci

Foto: Patrik Macek/Pixsell

Svatko tko nešto znači u SDP-u, ovih dana kaže kako bi bilo najbolje kada bi se dogovorili i podržali jednu osobu za predsjednika SDP-a, no informacije iz stranke govore da su šanse za to trenutačno vrlo male, piše Jutarnji list.

S jedne strane se iskristalizirala kandidatura Peđe Grbina koji se ponovno dokazao na izborima. Njega podržava ista skupina SDP-ovaca koja je prije dvije godine potpisala pismo sa zahtjevom Davoru Bernardiću da podnese ostavku. Zato je Grbin i najavio kandidaturu, javno.

https://www.facebook.com/GrbinPedja/photos/a.656184201074767/3769697979723358/?type=3

Stranačka struja bliska Bernardiću, koji je odstupio nakon izbornog debakla, nema namjeru isticati svog kandidata. Neće se, dakle, kandidirati Rajko OstojićZlatko KomadinaNikša Vukas ni bilo tko blizak bivšem predsjedniku. Međutim, oni nipošto neće podržati Grbina, navodi dnevnik.

Kao razloge navode to što je sudjelovao u rušenju Bernardića i smatraju daje time javno naštetio stranci. U tome vide problem toliko velik da zasjenjuje izborni rezultat.

U tom krugu razmišljaju o kandidaturi Zvonimira Mršića, no kako doznaje dnevnik, on se nikome nije izjasnio što o tome misli i nitko ne zna bi li se prihvatio te funkcije.

Struja koja podržava Bernardića razmišlja i o rezervnoj opciji. Ako se Mršić ne bi želio kandidirati, oni bi podržali Mišu Krstičevića, gradonačelnika Ploča.

Riječ je o pripadniku takozvane Neretvanske skupine koji se na sjednici Glavnog odbora, kada su se potvrđivale liste kandidata za Sabor, zahvalio i odbio biti na listi jer ga je Bernardić pozicionirao na nisko i neprolazno mjesto u njegovoj X. izbornoj jedinici, a ispred njega stavio načelnika male općine na Korčuli, donosi Jutarnji list.

 

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari