FRONTMEN F.I.T.-A PUN IDEJA

Predstavljamo riječke start-upove (4): Arca Craft Food – polugotova jela i umaci poznatog riječkog glazbenika Davora Lukasa Baje

Nekadašnji frontmen megapopularne riječke grupe F.I.T. Davor Lukas Bajo posljednjih 20 godina profesionalno se bavi prehranom ljudi, razvojem kulinarstva i istraživanjem okusa našeg kraja.

Nakon duge karijere glazbenika, odlučio se za poziv kuhara i poduzetnika. Dugim promišljanjem i kreativnim radom, u okviru tima Arca Craft Food u kojem je i Zlatko Karajić, uspio je stvoriti proizvod koji uspješno spaja vrhunsku hrvatsku sirovinu i profinjene okuse domaće kuhinje.

Tako je rođen brand Bajo’s koji egzistira unutar krovnog brenda i buduće tvrtke Arca Craft Food, a Bajo i Karajić, svoj su brend “krčkali” kao dio 11. generacije Startup inkubatora Rijeka.

“Naša polugotova jela i umaci proizvedeni su od vrhunskih domaćih namirnica, bez konzervansa, aditiva i pojačivača okusa, spremljena u staklenke produljenog roka trajanja i do tri mjeseca. Posebnim procesom sterilizacije i vakumiranja naši proizvodi zadržavaju senzacionalan okus jela koja su spremljena po originalnim recepturama. Bajo’s umaci prvenstveno rješavaju problem nedostatka vremena zaposlenih ljudi, jer vam pomažu spremiti vaše obroke doslovce u minutama”, kažu poduzetnici.

Bajo i Zlatko o svojem iskustvu u Startup inkubatoru imaju samo riječi hvale:

“Oduševljeni smo količinom informacija koje smo dobili na predavanjima i u direktnim konzultacijama s mentorima u okviru Startup inkubatora Grada Rijeke.

Naš se projekt ubrzano približava finalnoj realizaciji. U izradi je web shop, preko kojeg planiramo ostvariti prodaju za cijelu Hrvatsku, a i šire. Prisutni smo na društvenim mrežama, preko kojih komuniciramo s budućim kupcima i predstavljamo naše proizvode. U dogovorima smo sa desetak delikates trgovina u Rijeci, Zagrebu i Puli. Uredili smo proizvodni pogon, koji će imati početni kapacitet od 300 proizvoda na dan. U isto vrijeme ostvarujemo kontakte s ugostiteljima preko kojih bi također plasirali dio proizvoda. Osluškujemo njihove potrebe i uvodimo nove proizvode, tako da osim Bajo’s polugotovih jela i umaka, razvijamo i veganske i vegetarijanske linije obročnih salata.’

U današnje doba, kada se ljudi sve više okreću zdravoj i kvalitetnoj prehrani, Arca Craft Food donosi jednostavna rješenja za pripremu ukusnih i brzih obroka za cijelu obitelj.

Projekt Startup Inkubatora Rijeka unutar kojeg se razvija ovaj brend, namijenjen je osobama koje samostalno ili unutar tima žele razviti svoju poduzetničku ideju, a integralni je dio Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari