PRONAŠLI 'CAKU'

Pronašli ‘rupu’ u mjerama Stožera! Domišljati vlasnici noćnih klubova doskočili mjeri i produžili radno vrijeme nakon ponoći: ‘Taj zadnji sat ‘gorimo’

Stožer civilne zaštite je u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom, od petka donio odluku da nakon ponoći na deset dana obustavlja rad svih ugostiteljskih objekata iz kategorije barovi. S obzirom da veliki udio novooboljelih čini mlada populacija, noćni klubovi, noćni barovi, disco-barovi i caffe barovi zatvaraju se u 24 sata.

Ovo je ne mali udarac za turizam, a sezona koja se napokon počela buditi opet je poljuljana.

Međutim, je li Stožer detaljno promislio prije nego što je donio ovakve mjere? Nekima nije promakao teški previd Stožera, a taj je da ugostiteljski objekti iz skupine ”restorani” ne ulaze u objekte zahvaćene mjerama te mogu raditi do dva sata ujutro!?

Slobodna Dalmacija piše kako su pojedini ugostiteljski objekti na splitskoj Rivi registrirani kao restorani jer manjim dijelom svog poslovanja poslužuju laganu hranu, a osnovna djelatnost im je kafić i klub, jer se u njima održavaju noćne zabave i koncerti.

Budući da se svi barovi, sukladno novim mjerama, zatvaraju u ponoć, velike skupine turista i gostiju iz cijelog grada dolaze u nekoliko “restorana“ čime se stvara vrlo opasna epidemiološka situacija.

Paradoksalno, zbog velikog broja ljudi u prostorima manjim nego noćni klubovi umjesto da se zaštiti populacija, ozbiljno se povećava opasnost od novog žarišta i znatno većeg broja zaraženih. Na ovaj način poštivanje socijalne distance je diskutabilno, a u objektima registriranih kao ”restorani” epidemiološke preporuke “padaju u vodu“.

Jedan konobar iz Splita je opisao:

”Radimo do jedan svaki dan jer poslužujemo hranu. Taj zadnji sat vremena ”gorimo” jer se u ponoć prazne svi lokali, barovi i klubovi.”

 

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari