START NA TRSATU: U subotu tri Rijeka Trail utrke kroz čarobno zaleđe Rijeke!

Nakon prošlogodišnjeg debija, druga trail running utrka Rijeka Trail 2018. održat će se u subotu, 9. lipnja sa startom i ciljem na Trsatskom kaštelu

Na Trsatskom kaštelu je danas održano i predstavljanje ovogodišnje utrke.

Utrku su najavili Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke i Elvir Sulić, predstavnik organizatora utrke, Društva za sportove u prirodi Ad Natura.

Ovisno o stazi koju odaberu, utrka natjecatelje vodi skrivenim šumskim stazama i puteljcima u neposredno zaleđe grada Rijeke, upoznajući ih tako s njegovom prirodnom, povijesnom i kulturnom baštinom. Rijeka Trail sastoji se od 3 utrke: Veli Vrh – 14 km, Grobnik – 27 km i najduža Studena – 37 km.

Na utrci će nastupiti 250 natjecatelja iz 10 zemalja: Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Islanda, Austrije, Nizozemske, Poljske, Slovačke i Bugarske.

Utrka Rijeka Trail povezuje Rijeku i mjesta u njenom neposrednom okruženju – Viškovo, Klanu, Jelenje i Čavle, promovirajući šetnice i planinarske staze pogodne za šetnje, planinarenje i trail trčanje, nudeći sudionicima mogućnost da ih dožive, osjete i istraže.

Utrka je dio serijala Kvarner Trails u koji su uključene 4 trail running utrke: Hahlići Trail, Rijeka Trail, Risnjak Trail i Učka Trail, koje za cilj imaju promociju Kvarnera i njegovih prirodnih znamenitosti te staza pogodnih za hiking i trail trčanje.

Detaljne informacije o utrci Rijeka Trail nalaze se na web stranici Rijeka Trails www.rijekatrails.com

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja