NEUGODNO IZNENAĐENJE I ČUDNA ODLUKA

Stožer donio neslavnu i upitnu odluku u jeku krize: Ukinut broj za pomoć građanima!

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

U protekla 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 u Hrvatskoj, a preminule su tri osobe. No, iako je situacija podosta zabrinjavajuća, uslijedio je još jedan upitan potez Stožera.

“Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana”, navodi Nacionalni stožer za civilnu zaštitu te iznosi sporni detalj:

“Pozivni centar 113 više nije u funkciji, sve informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.”

Taj broj služio je kao pomoć građanima i naveliko su ga koristili jer se pokazao iznimno korisnim. Posebno oni stariji, oni bez pristupa internetu i oni koji se ne snalaze na internetu.

Dakle, u situaciji kad se ruše rekordi po broju zaraženih jedan vid pomoći uskraćen je ovako naprasno i u nepovoljnom trenutku.

 

Vanja Deželić/Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari