OVE SUBOTE

Umjesto Festivala palente i sira ove godine – Festival penjanja i spuštanja s Hahlića!

Naći će se tu naravno nezaobilazna palenta kumpirica, grobnički sir i fažol po recepturi planinara

Festival palente i sira koji se već tradicionalno posljednje subote u lipnju organizira na Grobniku (parnih godina se održava u Jelenju, a neparnih u Čavlima) i koji okuplja uvijek veliku broj ljudi, ljubitelja tradicionalne hrane, ove se godine, nažalost, zbog pojave korona virusa, neće održati na način koji nam je poznat. Međutim to ne znači da ova subota neće biti aktivna i da neće uključivati i palentu i sir!

U organizaciji TZ Jelenje, Planinarskog društva Obruč i Udruge Palentar, ove će se subote, 27. lipnja održati Festival penjanja i spuštanja, a cilj je Plannarski dom Hahlić.

Okupljanje sudionika je u 7:45 sati na parkiralištu na Podkilavcu, a polazak je predviđen u 8 sati. Dolazak na Hahlić predviđen je u 10:30 sati, a ručak za sve sudionike pripremit će članovi Udruge Palentar. Naći će se tu naravno nezaobilazna palenta kumpirica, grobnički sir i fažol po recepturi planinara. Nakon ručka predviđeno je vrijeme za odmor i zabavu i nakon toga slijedi povratak.

Organizatori poručuju svim sudionicima kako je obavezno da sa sobom uzmu dovoljnu količinu vode (mogu i nešto malo hrane za po putu), obavezne su gojzerice kao i odjeća primjerena vremenskim uvjetima (možete si u torbu staviti i kapu).

Svi koji su zainteresirani za izlet mogu se prijaviti u TZ Jelenje na broj telefona 091/ 4060 – 900 ili mailom na visit@jelenje.hr i u Planinarsko društvo Obruč na broj 091/1726 – 1938 ili na mail p.d.obruc@ri.t.com.

Prilikom prijave potrebno je navesti ime i prezime i broj mobitela.

Broj sudionika je ograničen, a krajnji rok za prijavu je četvrtak, 25. lipnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari