IZBOR "UREDNIKA"

Video | Na proslavi antifašizma na Tuhobiću iz zvučnika – “Živela Jugoslavija”?! Tamarut: “Da je mene netko pitao, ne bi se puštala ta pjesma”

Na proslavi Dana antifašističke borbe na Tuhobiću pored Rijeke iz zvučnika se u jednom trenutku zaorila pjesma “Živela Jugoslavija” Lepe Brene i Miroslava Ilića, objavila je na svome Facebooku, uz pripadajući video, riječka aktivistica i kandidatkinja Domovinskog pokreta Vedrana Spadoni Štefanić

Na proslavi 22. lipnja na Tuhobiću pored Rijeke bili su brojni SDP-ovci ali jedan istaknuti HDZ-ovac. U jednom trenutku, s razglasa je puštana pjesma “Živela Jugoslavija” Lepe Brene i Miroslava Ilića koja datira iz 1985. godine.

Sve je video-snimkom zabilježila Vedrana Spadoni Štefanić, poznata riječka “desna” aktivistica i kandidatkinja na listi Domovinskog pokreta u 8. izbornoj jedinici. Snimku je Spadoni Štefanić objavila na svome profilu na najvećoj društvenoj mreži Facebook.

Tradicionalno, proslavi Dana antifašističke borbe na Tuhobiću nazočili su brojni SDP-ovci na čelu s gradonačelnikom Rijeke i kandidatom za Sabor na predstojećim izborima Vojkom Obersnelom, ali bio je tu i jedan HDZ-ovac, saborski zastupnik i gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić.

U svojoj objavi na Facebooku, uz pripadajući video, Spadoni Štefanić napisala je:

Primorsko goranska županija,

Tuhobić 22.06.2020. na derneku za “Dan antifašizma” nazočio je gradonačelnik Rijeke i suradnici.

Odzvanjaju stihovi pjesme ŽIVJELA JUGOSLAVIJA Fikrete Jahić “Lepe Brene” o Jugoslaviji i Titu.

Oni svoju države ni armije više nemaju, ali nisu još izgubili sve bitke. A mi? Mi svoje volimo i nećemo nazad.“.

O svemu ovome upitali smo Dinka Tamaruta, predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije, suorganizatora proslave antifažizma na Tuhobiću.

U trenutku dok je ova pjesma puštena s razglasa nisam još bio stigao na proslavu. Iskreno, ostao sam iznenađen kada sam čuo da je puštena i ta pjesma. Inače tradicionalno na ovim okupljanjima slušamo domaće napjeve, Olivera, Gibonnija, domaće klape…kao što nam je i ovoga puta, 22. lipnja, gostovala i klapa Nevera.“, kazao nam je Tamarut i nastavio:

Dečki iz Bakra bili su zaduženi za razglas, nemam uvid u to što su sve uvrstili u ono što se slušalo niti imam ikakvu kontrolu nad time, ali ako me već pitate konkretno, živimo u demokraciji i slobodi, nek` svatko sluša što hoće – doma. Ali u službenoj prigodi kao što je bila ova, slažem se da toj pjesmi ovdje nije bilo mjesto“, priznao je za Riportal Dinko Tamarut, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista PGŽ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari