NA KVARNERU 160 TISUĆA GOSTIJU

UNATOČ KORONI Komadina: ‘Kvarner je hit destinacija u ovom dijelu Europe’

PGŽ/Pixsell

U ovom trenutku, prema riječima direktorice TZ Kvarnera Irene Peršić Živadinov, na Kvarneru se odmara 160 000 gostiju

“Zahvaljući blizini, sigurnosti i kvaliteti turističke ponude Kvarner je definitivno hit destinacija ne samo u Hrvatskoj već i u ovom dijelu Europe, rekao je župan Zlatko Komadina otvarajući današnju konferenciju za novinare posvećenu prezentaciji turističkih rezulatat na području Primorsko-goranske županije.

Dodao je da se u planiranje ovogodišnje sezone zbog pandemije korona virusa išlo veoma oprezno. Prognoziralo se otprilike 25 posto lanjskih rezultata, međutim, stvarni su pokazatelji višestruko bolji pa je tako u prvom tjednu kolovoza Kvarner dosegao 75 posto lanjskog turističkog prometa.

“Turisti iz Njemačke i dalje su naši najvjerniji gosti koji su po broju dolazaka na čak 93 posto lanjskih rezultata, a slijede ih Slovenci i Austrijanci”, istaknuo je župan.

U ovom trenutku, prema riječima direktorice TZ Kvarnera Irene Peršić Živadinov na Kvarneru se odmara 160 000 gostiju, a u lipnju i srpnju imamo najbolju popunjenost i najveći indeks noćenja u komercijalnom smještaju u usporedbi s ostalim jadranskim županijama.

U srpnju je ostvareno 3,9 milijuna noćenja što je 69 posto u usporedbi s prošlom, inače rekordnom turističkom godinom. Dobar trend se nastavlja i u kolovozu gdje je samo u prvih osam dana ostvareno 1.277.000 noćenja, što je 75 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Ukupno je u od početka godine Kvarner ostvario gotovo milijun dolazaka i 6.792.000 noćenja gostiju što čini 56 posto lanjskog turističkog prometa. U strukturi smještaja najbolje rezulate ostvaruju privatni iznajmljivači, drugi izbor gostiju su kampovi, potom hoteli, a dobre rezultate ostvaruje i nautički sektor.

Novi Vinodolski. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Mi već godinama ulažemo u podizanje kvalitete smještaja ali i ukupne turističke ponude što se definitivno pokazuje dobro promišljenom strategijom koja u konačnici donosi i rezultate. Mi danas imamo situaciju da se kod privatnih iznajmljivača najprije pune objekti s pet zvjezdica koji su i u ovoj po svemu specifičnoj turističkoj godini ostvarili čak 86 posto lanjskog prometa, rekla je Peršić Živadinov.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari