UTRKA ZA ŠEFA SDP-a – Komadina: “Tražim povjerenje članova, međusobni obračuni me ne zanimaju”

Zlatko Komadina objavio je smjernice svog programa, a s reporterkom RTL-a Danas Majom Brkljačom razgovarao je o tome kakav SDP želi te je li spreman za okršaj sa Zoranom Milanovićem

Potpredsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika stranke Zlatko Komadina u subotu je poručio da je vrijeme za demokratski, moderan i socijaldemokratskiji SDP te najavio da će članstvu i javnosti uskoro predstaviti prijedlog “Programskih smjernica za bolji SDP”.

Naveo je i tri ključna politička cilja za budućnost SDP-a i Hrvatske na kojima će se temeljiti “Programske smjernice za bolji SDP”, tj. dokument kojeg će uskoro predstaviti članstvu SDP-a i javnosti.

To su kreiranje programa SDP-a i javnih politika kao pokretača gospodarskog i društvenog razvitka Hrvatske, demokratizacija i decentralizacija stranke te okupljanje svih socijaldemokratskih snaga u stranci i društvu, kroz koje će se okupiti stranački i društveni intelektualni potencijal i različiti društveni dionici koji mogu doprinijeti napretku Hrvatske.

“SDP definitivno treba promjene, treba participaciju i uključivanje članstva. Ako želimo demokratizirati društvo, trebamo prvo krenuti od sebe. Dakle, pogledati se u oči, sumirati rezultate i napraviti za bolju Hrvatsku i naše građane. Mi moramo stvarati ozračje socijaldemokratskog u Hrvatskoj. Socijaldemokracija je svuda u svijetu pokretač promjena”, izjavio je Komadina u razgovoru za RTL Danas.

Na pitanje je li spreman za okršaj sa Zoranom Milanovićem, Komadina kaže kako on nema okršaj.

“Nemam ja nikakav okršaj, ja se idem predstavljati članstvu. Moj osnovni credo je da treba veća participacija članstva, mijenjati statut i dokinuti centralističko odlučivanje. To znači da proširimo ono jedan čovjek – jedan glas i na druga tijela stanke primjerice potpredsjednike. Da uvedemo preferenciju kada biramo kandidate za određene dužnosti kao što je to npr. u Saboru i da se naši članovi izjasne o tome što oni misle”, rekao je.

“To se predstavlja kao bitka, ali ja idem po povjerenje naših članova i poslije po povjerenje građana za SDP da bi se vratili na kormilo države nakon HDZ-a”, dodao je Komadina i zaključio da njega “interesira članstvo, a ne međusobni obračuni”.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari