PREVLADAVAJU DOMAĆI GOSTI

Video | Odlične vijesti iz Opatije! ‘Kraljica turizma’ ima najbolji siječanjski turistički rezultat u posljednjih 20 godina

U odnosu na rekordnu 2019. godinu zabilježen je porast broja noćenja od 33 posto

Odlični rezultati u siječnju sjajna su najava za cijelu turističku godinu.

Više u VIDEO PRILOGU:

Novinar: PETAR BALJAK
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

‘Kraljica turizma’ opravdala je svoj naziv – Opatija je u siječnju ostvarila rekordan broj noćenja, čak najveći u posljednih 20 godina.

“U Opatiji je tijekom siječnja boravilo 10.700 gostiju koji su ostvarili nešto više od 30.000 noćenja. Opatija je nastala kao zimovalište i to je nešto što baštinimo i danas. U zimskim mjesecima, na prekrasnom svježem zraku, welness i spa tretmani, vrhunska gastronomija ali i brojni drugi segmenti naše turističke ponude, ističe Željka Stašić iz Turističke zajednice grada Opatije za Kanal Ri.

Posebnu zaslugu za veće brojke imaju domaći gosti koji su ostvarili 68 posto noćenja više nego u siječnju 2019. godine, a zatim slijede gosti iz Austrije, Sjedinjenih američkih država, Njemačke, Italije i Slovenije. Najveći udio u ukupnom broju noćenja imali su hoteli, čak 85 %.

Pred nama je i nadolazeći mjesec ljubavi a posjetiteljima Opatije sadržaja neće nedostajati. Hoteli već zaprimaju veliki broj rezervacija za romantičnu velječu, ali ponude ima i za one koji neće odsjedati u hotelima

“Opatija se pripremila za mjesec ljubavi i ove godine prigodno smo okitili naše parkove, šetnice a naravno imamo i puno zabavnog programa. Očekuje nas koncert Damira Kedže 12 veljače, ali i DORA – hrvatski izbor pjesme za Eurosong te brojne kazališne predstave i događanja”, ističe Željka Stašić iz Turističke zajednice grada Opatije.

Po jutru se dan poznaje, tako je uspješan siječanj dobar vjesnik da bi se ovakav pozitivan trend mogao preliti i na ostatak godine, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari