MJESEC DANA POTRAGE

Video | Otac nestalog Mateja: ‘Očito je sam predmet tako kompliciran, ali ja se nadam da je on živ’

Screenshot RTL

Punih mjesec dana prošlo je od početka potrage za nestalim Matejom Perišom, a i dalje nema odgovora na najvažnije pitanje – gdje je 27-godišnji Splićanin?

“Molim sve građane Srbije koji nešto znaju. Anonimno ili već na bilo koji način da dostave informacije. Svaka informacija koja se dostavi na bilo koji način da pomogne ja im se u ime svoje obitelji duboko zahvaljujem i neka im Bog bude nagrada”, ove riječi uplakanog oca nestalog Splićanina Mateja Periša prije točno mjesec dana potresle su regiju. Njegov vapaj na noge je podignuo i žandarmeriju i policiju. Rezultata – nema,izvještava Ružica Đukić za RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Činjenica je da još nemamo konačni, odnosno onaj odgovor koji svi očekujemo. Očito je sam predmet tako kompliciran da još nije moguće to doći do kraja”, kazao je Nenad Periš, otac nestalog Mateja.

Baš svaki dan od početka godine tragalo se za Matejem. I na kopnu i u rijeci.

“Ako je ušao u vodu, tad je bila mnogo mutna voda i veća  tako da je nosio Dunav brzo sve ispred sebe i kažem”, kazao je ribar i spasilac Renato Grbić.

Nakon što su, zbog ovog slučaja, predstavnici hrvatske policije prije dvadesetak dana boravili u Beogradu, sredinom tjedna planiran je njihov ponovni odlazak u Srbiju.

“Ja mislim da samo u onoj najgoroj varijanti i za te roditelje, slučaj, ja bih tim ljudima samo dozvolio da dođu njihovi vještaci, pola njihovi, pola naši”, kazao je Blažo Marković, predsjednik Sindikata policije i policijskih zapovjednika Srbije.

Radom srbijanske policije iznimno je, ističe stalno, zadovoljan Nenad Periš, otac nestalog mladića. Iako vrijeme neumoljivo teče, roditelj kao’ roditelj i dalje se nada.

“Ja mislim da je, još uvijek mislim da je, Matej živ. Nemojte me pitati u kojem postotku, ali ja se nadam da je on živ. Ništa mu ne bih rekao. Samo bi ga zagrlio i otišli bi kući”, kazao je Periš.

Taj scenarij priželjkuju svi. Ako se već nije dogodio u siječnju, neka se dogodi – u veljači, izvještava Ružica Đukić za RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari