PRIPADNICI AJKULA

Trojica Riječana o Oluji: ‘Trebali bismo biti ponosni, a ne da si seljo-beljo ako objesiš zastavu’

RTL

Na 26.obljetnicu Oluje – u Rijeci kiša. Ni ona ni vrijeme ne ispiru sjećanja trojice ratnih prijatelja, pripadnika Ajkula

A sinoć uoči obljetnice Oluje, spektakl u Rijeci i na Krčkom mostu. U spomen na 222-ojicu poginulih branitelja iz Primorsko-goranske županije na mostu su zapaljene baklje, a po prvi put Armada je svečanost održala i na lukobranu u riječkoj luci!

Danas su pak u centru grada za poginule upaljene svijeće. 222 baklje za toliko poginulih hrvatskih branitelja iz županije.

Plameni luk Krčkog mosta već je tradicija… Sinoć je, u režiji Armade, obasjan i riječki lukobran, donose RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

Na 26.obljetnicu Oluje – u Rijeci kiša. Ni ona ni vrijeme ne ispiru sjećanja trojice ratnih prijatelja, pripadnika Ajkula. Još u ratu su dobili epitet čuvara Velebita. Sjećaju se 4. kolovoza 95. Na Dušicama, na 1300 metara, prije 5 ujutro u daljini topovi, na radiju pjesmu Moja domovina!

„Čitanje govora pokojnog hrvatskog predsjednika doktora Franje Tuđmana i znali smo, prekrižili se i polako s Velebita dole u zadaću“, rekao je Perica Prpić predsjednik Udruge specijalne policije „Ajkula“ Rijeka.

„Točno znaš da je to to, da nema više uzmaka, sad je ili-ili!“, rekao je Ivan Sarađen, pripadnik Specijalne jedinice policije „Ajkula“ Rijeka.

„Tad smo znali da konačno idemo u oslobađanje zemlje“, izjavio je Branimir Brnas, pripadnik Specijalne jedinice policije “Ajkula” Rijeka.

Satima silaze niz Velebit, probijaju barikade, osvajaju položaje! Iduće jutro primaju vijest.

„Oslobođen je Knin i to je bila euforija, jednostavno to je to“, rekao je Perica.

„Aah, to je, to je gotovo, priča je gotova, to je bilo ono science fiction“, dodao je Ivan.

„Umorni smo kao psi, ali sretni idemo sad dalje, idemo kamo god treba“, dodao je Branimir.

Na proslavu u Knin više ne idu

Na proslavu u Knin više ne idu, želja im je da svaki grad u Hrvatskoj sa svojim braniteljima slavi Oluju!

„Mi bi trebali biti ponosni na svoju državu, to je prvenstveno, danas je još uvijek ono, aaa šta si objesio zastavu na kuću, kao da je seljo-beljo“, rekao je Branimir, a Ivan je dodao: „Promijenio bih taj način razmišljanja ništa ne radit, a dobro živjet“.

„Puno puta znamo te fraze reći, nemoj gledat što će država napravit za tebe! Što ćeš ti za državu – e to treba pokrenut. Hrvatska je najbolja, Bogom dana zemlja i budimo sretni na nju i ponosni“, zaključio je Perica.

Jer su se, uglas kažu, kao i tisuće hrvatskih branitelja, za to borili!, donose RTL Vijesti.

Maja Brkljača/RTL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja