NOVI FOSILI

Vladimir Kočiš Zec reagirao na prozivke Snježane Dujmić: ‘Možda ćemo morati reći svoju istinu, a ona je puno bolnija…’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Snježana Dujmić, supruga preminulog Rajka Dujmića, jučer je na Facebooku napisala da Sanja DoležalVladimir Kočiš Zec i Marinko Colnago mogu nastaviti nastupati pod imenom Novi fosili pod uvjetom da ona dobije četvrtinu od nastupa, što je, kako tvrdi, bio jedini Rajkov zahtjev. Vladimir Kočiš Zec uzvratio je na prozivke Dujmićeve udovice.

“Još sam na godišnjem, nisam upućen u to niti sam se čuo sa Sanjom i ne mogu dati komentar. Jedino ćemo, nažalost, unatoč tome što smo zbog poštovanja prema Rajku i njegovu dignitetu htjeli da svima ostane u lijepim mislima, možda morati reći svoju istinu, koja je puno bolnija. To je sve što mogu reći”, rekao je za Večernji list.

“Vi ne možete više sa mnom, ja više ne mogu s vama. Nastavite nastupati dalje pod imenom Novi fosili pod uvjetom da dobijem četvrtinu od nastupa i koncerata. To je bio jedan jedini Rajkov zahtjev, koji Sanja, Zec i Marinko nisu prihvatili. Više od 5. godina je trajao sudski proces, tijekom kojega je bilo dva pokušaja izvansudske nagodbe. Prije godinu i pol, u Rajkovo ime su se sastali Sanja, Zec i Marinko sa Stevom Cvikićem kojem su obećali da će Rajku dati 500 eura po koncertu, ali taj dogovor nikada nisu ispoštovali.

Nedavno je objavljeno da je Rajko u tajnosti zaštitio ime, što je neistina. Gospodin Marinko Colnago je to jako dobro znao kada je 1995. godine došao Rajku i predložio da njih dvoje oforme Nove fosile s novim članovima.
2005. godine ponovno se okupljaju u staroj postavi, i Rajko ustupa pravo na korištenje imena Novi fosili na tri godine gospodinu Vladimiru Kočišu. U oba slučaja Rajko nije tražio niti dobivao novac, jer je bio član grupe.

Rajko nikada nije imao namjeru zabraniti pjesme, jer je govorio:….’pjesme sam napisao da se pjevaju’”, napisala je na Facebooku.

Davne 1985. g. kada je iznenada umro Slobodan Momčilović – Moka koji je oformio Fosile, svi su se dogovorili da Mokinoj udovici koja je imala dvije malene kćerke, od zarade na koncertima daju šestinu. Gospođa S. Doležal je bila zadužena da tu šestinu daje Mokinoj udovici. Šest mjeseci Mokina udovica nije dobivala novac, jer ga je Sanja zadržala kod sebe, bez da su to ostali iz Fosila znali. Nakon toga što je Sanja učinila, Mokina udovica više nije željela nikakav novac”, napisala je Snježana na Facebooku.

 

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari