Zabavni i jednostavni načini za proslavu Uskrsa s voljenima

Uskrs je vjerski praznik koji slave kršćani, ali ga često obilježavaju i nereligiozni ljudi. Religiozno, Uskrs slavi uskrsnuće Isusa Krista. Nereligijska slavlja uključuju stvari poput doručka, obiteljskih okupljanja i aktivnosti poput farbanja jaja. Bez obzira na razloge za slavlje Uskrsa, postoji mnogo stvari koje možete učiniti kako biste obilježili taj dan. U ovom ćemo članku objasniti kako kvalitetno proslaviti Uskrs za ljude svih dobnih skupina, stoga nastavite čitati!

Bojanje jaja

Komplet za bojanje jaja možete kupiti u gotovo svakom supermarketu oko uskršnjih mjeseci. Tvrdo skuhajte jaja i pustite svoju djecu da se zabave ukrašavajući ih za uskršnje praznike.

Obično se u različite čaše stavljaju različite boje. Jaja se zatim umaču u boju. Možete biti kreativni i ukrasiti jaja na razne načine, a pregršt ideja možete pronaći na internetu. Neka vaša djeca nose staru odjeću kada ukrašavaju jaja. Može postati vrlo neuredno.

Potraga za uskršnjim jajima

Lov na uskršnja jaja je odličan način da se djeca zabave za Uskrs. Djeci možete dati da sakriju ukrašena kuhana jaja. Alternativno, plastična jaja možete napuniti poslasticama i sakriti ih po cijelom domu ili dvorištu. Ako koristite plastična jaja, razmislite o tome da ih napunite nekim grickalicama. Religiozne obitelji ponekad stavljaju biblijske stihove na komade papira u plastična jaja.

Postavite blagdanske ukrase sa svojom djecom

Djeca često uživaju u ukrašavanju za blagdane. Uložite u male ukrase u lokalnoj robnoj kući. Možete pronaći svakakve uskrsne ukrasiće u online Tedi katalogu – od plišanih, staklenih, ili keramičkih zečića, pilića i jaja, do ukrasnih tanjura, košarica, svijeća, itd. Sve po cijeni od nekoliko eura.

Također možete potražiti upute za rukotvorine na internetu. Vaša djeca mogu, na primjer, uživati u korištenju građevinskog papira za izradu stvari poput pilića i zečića. Naljepnice za prozore izvrsne su za malu djecu jer su zabavne i jednostavne za korištenje. Ako imate uskršnji ručak ili večeru, neka vaša djeca naprave posebne podmetače za sve prisutne koristeći kartonski papir.

Posadite nešto da proslavite novi život i dolazak proljeća

Budući da u mnogim dijelovima svijeta Uskrs pada u proljeće, na njega se gleda kao na slavlje života. Svratite do lokalnog staklenika i kupite sjemenke. Posadite ih u svom dvorištu ili u teglici u svom domu. Uzgoj novog cvijeća ili drugih biljaka može vam pomoći da proslavite Uskrs dočekavši proljeće.

Usredotočite se na osobno značenje koje ovaj praznik ima za vas

Prisustvovanje crkvenoj službi ili čitanje priče o Uskrsu mogu biti sjajni načini da se usredotočite na značenje blagdana. Međutim, ako na uskrsnu nedjelju odvojite malo vremena za razmišljanje o osobnom značenju blagdana, to vam može pomoći da otkrijete što on vama znači.

Razmislite o svojoj vjeri. Kakvu je ulogu ona imala u vašem životu? Što ste naučili od kršćanstva? Kako su Isusove lekcije utjecale na vaše postupke?

Možete uključiti i cijelu obitelj u religiozno promišljanje. Možete zamoliti svakoga da obiđe oko stola i podijeli priču kada je postupio na određeni način zbog Kristovih učenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari